Προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ»Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία της ΟΕΒΕ Λακωνίας στη Σπάρτη ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ,  για την δράση του ΕΠΑνΕΚ: «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ».
Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο συνεργάτης της Διαχειριστικής κ. Σταυρόπουλος Αντώνης.
Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην Προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες. Η Δράση αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα. Τα επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν στους ακόλουθους στρατηγικούς τομείς:  Αγροδιατροφή/ Βιομηχανία τροφίμων, Πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, Υλικά/Κατασκευές, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), Υγεία/ Φάρμακα.
Οι επιχειρήσεις που θα υποβάλουν πρόταση θα πρέπει πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:
  • Να έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας
  • Να διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις
  • Να παράγουν/ μεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά
  • Να αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και ποσοστό τουλάχιστον 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών να προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν/μεταποιούν.
Περίοδος υποβολής προτάσεων από 18/1/2018 (έως εξαντλήσεως του προϋπολογισμού)
Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επεσήμανε την ανάγκη εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τόνισε ότι είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Επιμελητηρίου και της νέας Διοίκησης που προήλθε από τις εκλογές του Δεκεμβρίου.
Οι συμμετέχοντες έθεσαν ερωτήματα στον εκπρόσωπο της Διαχειριστικής για τη Δράση και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τις λεπτομέρειες υποβολής προτάσεων, τη διαδικασία ένταξης και ολοκλήρωσης της Δράσης από τις επιχειρήσεις. Ο κ. Σταυρόπουλος ενημέρωσε για την πρόθεση του Υπουργείου να χρηματοδοτήσει τη Δράση με επιπλέον κονδύλια λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει για τις επιχειρήσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ για τον οδηγό και τα λοιπά αρχεία και οδηγίες της δράσης:

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR