Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση για το Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Σπάρτης








Υπογράφηκε 23/1 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας η Προγραμματική Σύμβαση για τη «Συγκρότηση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας και Κινητής Μονάδας στο Δήμο Σπάρτης με περιοχή ευθύνης την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας».
Τη σύμβαση υπέγραψαν, εκ μέρους των φορέων που συμμετέχουν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Κώστας Μαυρομιχάλης και η αντιδήμαρχος Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντίας Τζανετέα, Περιφερειακών Συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.
Το Κέντρο Κοινότητας έχει ενταχθεί, ύστερα από αίτηση του Δήμου Σπάρτης, στο ΕΠ Πελοπόννησος 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με προϋπολογισμό 306.720 € και διάρκεια λειτουργίας τρία έτη.
Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σπάρτης τόνισε ότι το Κέντρο Κοινότητας στοχεύει στην στήριξη των «ευπαθών κοινωνικών ομάδων», παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, ενώ για την υλοποίηση του έργου υπήρξε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Δήμος Σπάρτης έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες πρόσληψης ώστε, αφού στελεχωθεί με το προβλεπόμενο επιστημονικό προσωπικό, να ξεκινήσει το συντομότερο η λειτουργία του Κέντρου.
Το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργήσει με έδρα το Δήμο Σπάρτης και κινητή μονάδα για την κάλυψη των αναγκών των λοιπών Δήμων που συμμετέχουν στην Προγραμματική Σύμβαση (Μονεμβασίας και Ελαφονήσου), έτσι ώστε να μην υπάρχει διάκριση στην παροχή υπηρεσιών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής κάθε πολίτη (ορεινές ή απομακρυσμένες περιοχές) και να καταπολεμηθεί έτσι με ουσιαστικό τρόπο ο κοινωνικός αποκλεισμός που προκαλείται από τοπικές ιδιαιτερότητες.
Ωφελούμενοι θα είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», λοιπές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως μακροχρόνια άνεργοι ωφελούμενοι προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, Ρομά, ΑΜΕΑ, κλπ.
Το Κέντρο Κοινότητας θα συνδυάζει το ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με σύγχρονα μέσα, για την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, ενημέρωση, προώθηση στην απασχόληση, κοινωνική ένταξη και διασύνδεση των ωφελούμενων με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Επίσης θα παρέχει υπηρεσίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, δικτύωση και συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες και Κοινωνικές Δομές, υποστηρίζοντας και το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ