O Δήμος Σπάρτης τιμά τους Κύπριους αγωνιστές






Εκδηλώσεις «Μνήμης και Τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Κύπρου», πραγματοποίησε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών( Επιτροπή για την Κύπρο), το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Κυπριακή Πρεσβεία – Σπίτι της Κύπρου.
ΟΙ εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν :
Το Σάββατο 20 Αυγούστου στην Τοπική Κοινότητα Βασαρά  &
Την Κυριακή 21 Αυγούστου στην κεντρική Πλατεία της Σπάρτης
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε :
Προβολή βίντεο με θέμα : Η καταστροφή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου από την Τουρκία
Σύντομο αντικατοχικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα
Επετειακή ομιλία από τον Καθηγητή του Εθνικού  & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ανδρέα Βοσκό, εκ μέρους της Επιτροπής για την Κύπρο.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κύπρου , ο χορευτικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου και Δημοτικούς χορούς από την Πελοπόννησο, ο Χορευτικός Σύλλογος Θεραπνών.
ΟΙ χορευτές  γέμισαν με ζωντάνια και ενθουσιασμό το πλήθος κόσμου, που είχε μαζευτεί στΙς πλατείες για να παρακολουθήσει στην εκδήλωση.
Τα χειροκροτήματα και τα επιφωνήματα ενθουσιασμού σταμάτησαν μόνο με τη λήξη της .
Ήταν μία εκδήλωση ξεχωριστού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερης σημασίας, γιατί κανένας δε μπορεί να ξεχάσει τα πάθη και τα δεινά του Κυπριακού Λαού αλλά και τη σχέση συμπαράστασης και αλληλεγγύης που υπάρχει εδώ και δεκαετίες μεταξύ των Ελλήνων και των Κύπριων, γιατί και εμείς ως Έλληνες  έχουμε βιώσει τι θα πει ‘‘ ξεριζωμός’’, τι θα πει ‘‘σκλαβιά’’, τι θα πει ‘‘πόλεμος’’ και έχουμε αγωνιστεί για την ανεξαρτησία και την ελευθερία τούτου εδώ του τόπου…
Ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Βαλιώτης στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την άποψη ότι είναι τιμή για το Δήμο μας, που για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι μαζί μας αδέλφια μας από την Κύπρο, για να  ξαναζωντανέψουν στη μνήμη μας, την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και να μας ταξιδέψουν στους χιλιάδες γενναίους Κύπριους και Ελλαδίτες που αγωνίστηκαν, για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη θυσιάζοντας τη ζωή τους,τους αγνοούμενους καθώς και σ’ αυτούς που εξαναγκάστηκαν να αποχωριστούν την πατρίδα τους.
Ο Δήμος Σπάρτης, αδελφοποιημένος  με τους Δήμους Μόρφου και Λαπήθου, της κατεχόμενης Κύπρου, θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης του Κυπριακού Ελληνισμού.
Εμμένουμε χωρίς καμιά υποχώρηση για  μία βιώσιμη και δίκαιη του λύση Κυπριακού.
Για μια ΚΥΠΡΟ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ….
Η Δημοτική Αρχή έδωσε δυναμικό παρόν στην εκδήλωση και θέλει να ευχαριστήσει τον καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την πρωτοβουλία του να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή στον τόπο μας.
Επίσης ευχαριστεί  το Χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Χορευτικό Όμιλο Θεραπνών για τη συμμετοχή τους προσφέροντάς μας μια υπέροχη βραδιά γεμάτη συγκίνηση και παράδοση.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ