ΒΑΛΙΩΤΗΣ: Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2016 παρουσιάστηκε *Μελέτη κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στις κεντρικές οδούς της Σπάρτης και λοιπές επηρεαζόμενες οδούς*.
Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από ομάδα μελετητών, με επικεφαλή την Αυγή Βάσση, Τοπογράφο-Συγκοινωνιολόγο Μηχανικό Υ.Δ.ΕΜΠ, MsC και τον Θάνο Βλαστό, Συγκοινωνιολόγο-Πολεοδόμο Μηχανικό,Καθηγητή Ε.Μ.Π.
Στην παρουσίαση της μελέτης εκτός από τους Δημοτικούς Συμβούλους παραβρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις αρχικές προτάσεις των μελετητών για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις στο κέντρο κυρίως της πόλης, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων με ορίζοντα πολλών ετών.
Στόχος, όπως τόνισαν οι μελετητές, είναι να καταστεί η Σπάρτη ελκυστικότερη και φιλικότερη προς τους δημότες και τους επισκέπτες, μια ευρωπαϊκή πόλη, όπου το περπάτημα και το ποδήλατο θα αποτελούν βασικές επιλογές μετακίνησης και ο δημόσιος χώρος θα είναι στη διάθεση των πολιτών.
Η μελέτη, η οποία περιέχει επτά (7) εναλλακτικές επιλογές, αναρτήθηκε στη ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου στις 12 Ιουλίου προκειμένου να λάβουν γνώση αυτής οι ενδιαφερόμενοι και να τεθεί σε διαβούλευση, να ξεκινήσει δηλαδή ένας ουσιαστικός διάλογος με τους φορείς και τους δημότες για το παρόν και το μέλλον της πόλης, το χαρακτήρα που αυτή θα πρέπει να έχει και τους αναπτυξιακούς στόχους που πρέπει να τεθούν, ώστε αυτοί να εξυπηρετηθούν μέσα από τα έργα και τις δράσεις που θα προγραμματιστούν από την Δημοτική Αρχή.
Εναρμονίζεται πλήρως με τις πλέον σύγχρονες κατευθύνσεις για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, οι αρχές της οποίας είναι ζωτικής σημασίας επιλογή και ανάγκη για τη πόλη μας.
Η νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη Σπάρτης και η δημόσια διαβούλευση σχετικά μ΄ αυτή αποτελεί σημαντική προγραμματική δέσμευση της δημοτικής αρχής.
Η Δημοτική Αρχή καλεί όλους να λάβουν ενεργά μέρος σε ένα ζωτικό και κορυφαίο θέμα για τη πόλη της Σπάρτης και να υποβάλλουν εγγράφως τις προτάσεις τους στο Δήμο, ώστε να συνδιαμορφώσουμε τις συνθήκες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του αστικού περιβάλλοντος, την ανάπτυξη δηλαδή της πόλης στη λογική της ορθοταξίας, της βιώσιμης κινητικότητας και του συλλογικού συμφέροντος.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου 2016.

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE