Στις Βρυξέλλες ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος στη συζήτηση για την ενεργειακή μετάβαση και τον εξηλεκτρισμό της Ευρώπης

 


Στη συζήτηση υψηλού επιπέδου για το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για τον Εξηλεκτρισμό (EU Electrification Action Plan), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EESC), συμμετείχε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση της καθαρής ενεργειακής μετάβασης της Ευρώπης, στις προκλήσεις του εξηλεκτρισμού της οικονομίας και στις πολιτικές που απαιτούνται για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια έως το 2050.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος συμμετείχε ως ομιλητής στη θεματική ενότητα «Regional Just Transition in Action: Overcoming Challenges and Maximizing Opportunities in Affected Regions», παρουσιάζοντας την εμπειρία και τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

Κατά την τοποθέτησή του, ανέδειξε τη σταθερή θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με την απαραίτητη όμως προϋπόθεση της ουσιαστικής προστασίας του περιβάλλοντος, του σεβασμού στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και της αποφυγής περαιτέρω επιβάρυνσης ήδη κορεσμένων περιοχών.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη το όφελος από την ανάπτυξη των ΑΠΕ να μετακυλίεται ουσιαστικά στα τιμολόγια των καταναλωτών και στις τοπικές κοινωνίες, ώστε η ενεργειακή μετάβαση να έχει πραγματικό κοινωνικό αποτύπωμα και να ενισχύει την αποδοχή των πολιτικών για την πράσινη ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σχέδια της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που υλοποιούνται στην Πελοπόννησο, με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών στη νέα ενεργειακή και παραγωγική εποχή.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης υπογράμμισε επίσης ότι η ενεργειακή μετάβαση οφείλει να έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, διασφαλίζοντας συνοχή, δίκαιη κατανομή των ωφελειών και πραγματικές ευκαιρίες για τις περιοχές που επηρεάζονται από τις αλλαγές στο ενεργειακό μοντέλο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών, της βιομηχανίας, κοινωνικών εταίρων και οργανισμών ενέργειας, με αντικείμενο τις προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης, της ενεργειακής αποδοτικότητας, της αποθήκευσης ενέργειας, της ψηφιοποίησης και της δίκαιης μετάβασης στην Ευρώπη.




Σχόλια

Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

e-info.gr

LAKONES.gr

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Κ. ΒΟΥΝΑΣΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

Diafimistes.gr

RETV.gr ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

BEST RADIO

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ