Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας
Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση έλαβε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) - Παράρτημα Λακωνίας, καθώς η Κεντρική Διοίκηση της οργάνωσης με έδρα την Θεσσαλονίκη αποφάσισε να τιμήσει το παράρτημα για τη διαρκή δράση, την προσφορά και τις διαρκείς προσπάθειες των μελών του στη διάσωση ανθρώπινων ζωών.
Η τιμητική εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, στις 18:00, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κεντρικής Διοίκησης.
Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Διοίκησης της Ομάδας κ. Δήμητρα Αγγελοπούλου δήλωσε πως βράβευση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μιας πορείας 20 χρόνων που χαρακτηρίζεται από:• Ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο.
• Συνεχή εκπαίδευση και υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα.
• Σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε κάθε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
• Άριστη συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες και τους φορείς πολιτικής προστασίας.
Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λακωνίας εκπροσώπησαν στην τελετή απονομής οι δύο Γραμματείς του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασιλική Πρόγγα και Πολυτίμη Σταθάκου, οι οποίες ταξίδεψαν από Καλαμάτα στην Θεσσαλονίκη δωρεάν με την AEGEAN, επίσημο χορηγό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εδώ και πολλά χρόνια, για να παραλάβουν τη διάκριση εκ μέρους όλων των μελών του παραρτήματος.
Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Παραρτήματος η Γενική Γραμματέας Βασιλική Πρόγγα ενώ η Ειδική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Πολυτίμη Σταθάκου δήλωσε πως η αναγνώριση αυτή αποτελεί ύψιστη τιμή για εμάς, ειδικά όταν προέρχεται από την Κεντρική Διοίκηση και τους ιδρυτές της ΕΟΔ. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους και όλες εμάς που λειτουργούμε πέρα και πάνω από τον εαυτό μας, ως μία γροθιά. Είναι η δικαίωση της ομαδικής μας δουλειάς και η δέσμευσή μας ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε εκεί που υπάρχει ανάγκη, με την ίδια αφοσίωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Λακωνίας συγχαίρει όλα τα μέλη της ομάδας μας για το ήθος και την αυταπάρνησή τους, στοιχεία που καθιστούν την ομάδα πυλώνα προσφοράς για την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

























.jpg)




Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου