Σ.Τζινιέρης: Περιφέρεια + AI: Σενάριο μέλλοντος ή εργαλείο του παρόντος; Το εγχείρημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στο χθεσινό πετυχημένο Forum Πελοποννήσου 2025, παρουσιάσαμε το νέο στρατηγικό μοντέλο της Περιφέρειας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας.
Η πρόκληση ήταν σύνθετη: Πώς διαχειρίζεσαι ένα τεράστιο όγκο διάσπαρτων δεδομένων, σε φυσική και ψηφιακή μορφή, με πολλαπλές διαδικασίες ψηφιοποίησης σε εξέλιξη (Κτηματολόγιο κτλ) χωρίς να εγκλωβιστείς σε χρονοβόρες διαδικασίες; Η απάντηση ήρθε υιοθετώντας τη λογική του Minimum Viable Product (MVP), όπως κάνουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις για να δώσουν λύσεις άμεσα.
Η στρατηγική μας βασίζεται σε τρεις πυλώνες που τρέχουν παράλληλα:
1. Ομογενοποίηση Διαδικασιών: Εφαρμόζεται για πρώτη φορά ενιαίο πρωτόκολλο διαχείρισης και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, κάτι που ο Περιφερειάρχης μας Δημήτρης Πτωχός, έχει τονίσει ότι είναι βασική αρχή για τον Ψηφιακό μας Μετασχηματισμό.
2. Cloud Transition: Μεταφέραμε ταυτόχρονα όλα τα αρχεία μας στο G-Cloud, δημιουργώντας μια κοινή, ζωντανή βάση δεδομένων προσβάσιμη από όλες τις υπηρεσίες.
3. AI Integration: Ενώ αναπτύσσουμε την κεντρική μας πλατφόρμα, παράλληλα κάνουμε δοκιμαστική ήδη χρήση μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), στην κοινή βάση δεδομένων που συνεχώς εμπλουτίζεται. Αξιοποιούμε το AI τώρα, ως εργαλείο που «διαβάζει» τα δεδομένα μας, επιταχύνοντας δραματικά την μετάβαση από τους φακέλους στα υπόγεια, στην ψηφιακή διακυβέρνηση.
Στόχος μας είναι μια Περιφέρεια που δεν ακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, αλλά αξιοποιεί την τεχνολογία αιχμής για να γίνει πιο αποτελεσματική για τον πολίτη.

























.jpg)




Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου