Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: Ανάμεσα σε 1000 δείγματα ελαιολάδων - 5 χρυσά βραβεία για την υψηλή υγειοπροστατευτική αξίαOι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με 5 χρυσά βραβεία για την υψηλή υγειοπροστατευτική αξία των ελαιολάδων τους

• Ανάμεσα σε + 1000 δείγματα ελαιολάδων

• Στα Olympia Health & Nutrition Awards 2024

• 5 χρυσά βραβεία σε ισάριθμες συμμετοχές

• Τα ελαιόλαδα Σακελλαρόπουλου κατατάσσονται στα πολύ υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα με ισχυρισμό υγείας, καθιστώντας τα βιολειτουργικά τρόφιμα

• Ξεπέρασαν κατά 800 % το όριο του Ευρωπαϊκού κανονισμού σε περιεκτικότητα ωφέλιμων συστατικών που προστατεύουν την ανθρώπινη υγεία


Για 9η συνεχόμενη χρονιά, το World Olive Center for Health, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανακοινώνει τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού Olympia Health & Nutrition Awards 2024. Επιβραβεύει τους ελαιοπαραγωγούς που παρήγαγαν υψηλά φαινολικό ελαιόλαδο που πληροί τις προϋποθέσεις του Κανονισμού 432 / 2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς αποκτά ισχυρισμό υγείας (Health Claim).

Ο εν λόγω Ευρωπαϊκός Κανονισμός δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority), όταν το 2012 αναγνώρισε επίσημα την θετική επίδραση των πολυφαινολών στο οξειδωτικό στρες, μέσω του Ισχυρισμού Υγείας που περιλαμβάνεται στον Ευρωπαϊκό κανονισμό 432 / 2012. Εκεί αναφέρεται ρητά πως «Οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες».

Βασική προϋπόθεση στον Ισχυρισμό Υγείας του Ευρωπαϊκού κανονισμού 432 /2012 είναι η ημερήσια πρόσληψη 20 γραμμαρίων υψηλά φαινολικού ελαιολάδου, το οποίο περιέχει τουλάχιστον 5 mg συγκεκριμένων πολυφαινολών (ελάχιστο όριο συγκέντρωσης 250 mg/kg).

Σημειώνεται ότι οι πολυφαινόλες είναι ουσίες που προκύπτουν φυσικά στο ελαιόλαδο και σχηματίζονται από πρώιμες ενώσεις που περιέχονται στον ελαιόκαρπο. Κυρίαρχες είναι η ελαιοκανθάλη και η ελαιασίνη, που περιέχονται σε σημαντικές ποσότητες σε ελαιόλαδα με ισχυρισμό υγείας, στις οποίες έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Ελαιόλαδα που περιέχουν φαινόλες ονομάζονται υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα ή υγειοπροστατευτικά ελαιόλαδα (high phenolic olive oils).

Οι φαινόλες του ελαιολάδου αποτελούν ένα σύγχρονο αντικείμενο επιστημονικής μελέτης και έρευνας, καθώς συνεχώς προκύπτουν νέα ερευνητικά δεδομένα για την επίδραση τους στην ανθρώπινη υγεία. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως τα υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα μπορεί να έχουν θετική επίδραση σε νόσους όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση θρομβώσεων και φλεγμονωδών νόσων καθώς έχουν εξαιρετική αντιφλεγμονώδη δράση, ανάλογη της ουσίας ibuprofen (ιβουπροφαίνης).

Στα Olympia Health & Nutrition Awards 2024 συμμετείχαν περισσότερα από 1000 δείγματα ελαιολάδων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 27 Ιουνίου 2024. Απονεμήθηκαν βραβεία σε τρείς κατηγορίες ανάλογα με την περιεκτικότητα φαινολών, του χρυσού, του ασημένιου και του χάλκινου βραβείου, σε όσους παραγωγούς παρήγαγαν τουλάχιστον ένα δείγμα ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο 2023-2024.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, λόγω της πολύ υψηλής περιεκτικότητας των βιολογικών ελαιολάδων τους σε φαινόλες τιμήθηκαν για 9η συνεχόμενη χρονιά με 5 υψηλές βραβεύσεις και για τα 5 βιολογικά ελαιόλαδα με τα οποία συμμετείχαν. Τα ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ξεπερνώντας έως κατά 800 % το επίσημο ελάχιστο όριο των 250 mg/kg που θέτει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για να αποδοθεί ισχυρισμός υγείας (Health Claim), βραβεύτηκαν στην υψηλότερη κατηγορία του χρυσού βραβείου, ως εξής:

ΦΥΛΛΙΚΟΝ – Χρυσό & 2000 mg/kg φαινόλες

PLUS HEALTH GREEN – Χρυσό & 1688 mg/kg φαινόλες

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ – Χρυσό & 1563 mg/kg φαινόλες

PLUS HEALTH BLUE – Χρυσό & 1307 mg/kg φαινόλες

ΑΡΜΟΝΙΑ – Χρυσό & 1180 mg/kg φαινόλες


Αποτελεί μεγάλη τιμή η επιστημονική επιβεβαίωση της θετικής επίδρασης των βιολογικών ελαιολάδων μας στην ανθρώπινη υγεία για ένατη (9η) συνεχόμενη χρονιά, όταν και τα πέντε (5) δείγματα μας κατατάσσονται στα πολύ υψηλά φαινολικά ελαιόλαδα με ισχυρισμό υγείας, καθιστώντας τα βιο λειτουργικά τρόφιμα (bio Functional Foods).Οι συγκεκριμένες βραβεύσεις στα διεθνή OLYMPIA HEALTH & NUTRITION Awards 2024 συμπληρώνουν τα 966 διεθνή βραβεία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, δημιουργώντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE