ΚΡΗΤΙΚΟΣ: «ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠ.ΑΣ. ΣΠΑΡΤΗΣ & ΚΤΙΡΙΑΚΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ»Το Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α. Σπύρο Πρωτοψάλτη, επισκέφθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου, ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Συζήτησαν για την «επένδυση» στη δυναμικά εξελισσόμενη ειδικότητα Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων για την ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. Σπάρτης, με έδρα το Παρόρι. Απαραίτητη προϋπόθεση οι μαθητές που θα πραγματοποιήσουν την πρακτική άσκησή τους επί 4 εξάμηνα, ν' απορροφηθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν όλο το χρόνο. Βάσει της σχετικής προκήρυξης για το 2024-'25 που δημοσιεύθηκε την περασμένη Δευτέρα, εφόσον υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος, τουλάχιστον από 13-15 άτομα, θα συγκροτηθεί το τμήμα.

«Αναμφίβολα, η Λακωνία διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών, οι οποίες πιστεύω πως θα υποδεχθούν τους υποψήφιους μαθητές και θα αποτελέσουν τον καλύτερο προθάλαμο της εκπαίδευσής τους», τόνισε ο κ. Κρητικός, ο οποίος δήλωσε διαθέσιμος να συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί στην ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας.

Επιπλέον, ο κ. Πρωτοψάλτης τον ενημέρωσε για το φιλόδοξο έργο της ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων 37 ΕΠ.ΑΣ. -μεταξύ των οποίων και η ΕΠ.ΑΣ. Σπάρτης- με στόχο τη ριζική αλλαγή της εικόνας τους.

Με το έργο αυτό -που θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2025- η Δ.ΥΠ.Α. θ' αποκτήσει λειτουργικά, ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, με σύγχρονους εκπαιδευτικούς χώρους και αναβαθμισμένες ψηφιακές υποδομές.


Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE