Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για μαθητές | Δημήτρης Πτωχός: «Ας κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα με όρους κυκλικής οικονομίας»Είναι μεγάλη μου χαρά να βλέπω την ενεργή συμμετοχή των νέων μας σε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες. Η ανακύκλωση δεν είναι μόνο μια πράξη ευθύνης προς το περιβάλλον, αλλά και ένα βήμα προς την κυκλική οικονομία. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν και έδειξαν τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων του μεγάλου εκπαιδευτικού διαγωνισμού ανακύκλωσης στον οποίο έλαβαν μέρος 200 σχολεία της Περιφέρειάς μας.

Η ΤΕΧΑΝ σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των νέων στην ανακύκλωση και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις των σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου λειτουργούν Πολυκέντρα Ανακύκλωσης Υλικών. Οι μαθητές επέστρεψαν πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά για ανακύκλωση στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που είναι εγκατεστημένα σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης στην Καλαμάτα, όπου τα σχολεία και οι μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό τιμήθηκαν για τις προσπάθειές τους.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος χαιρέτησε τους μαθητές και μίλησε για τα οφέλη της ανακύκλωσης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε τη σημασία της κυκλικής οικονομίας και ενθάρρυνε τους μαθητές να υιοθετήσουν αυτήν την προσέγγιση στην καθημερινότητά τους. «Προς αυτήν την κατεύθυνση, δημιουργούμε ένα κέντρο κυκλικής οικονομίας και βιοοικονομίας στη Μεγαλόπολη που θα φανεί πολύ χρήσιμο και σε εσάς και στις επόμενες γενιές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα της ΤΕΧΑΝ www.recycling-center.gr.

Καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου www.fodsapel.gr

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE