Ταϋγέτη: Γιατί Αναστέλλεται Για Φέτος Η Λειτουργία Των ΚατασκηνώσεωνΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης με αισθήματα λύπης, αλλά και υπευθυνότητας απέναντι σε παιδιά, γονείς και συνεργάτες, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Κατασκηνώσεων στην Ταϋγέτη για το φετινό Καλοκαίρι, κατόπιν εισηγήσεως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, στην οποία επισημαίνονταν οι αυξημένοι κίνδυνοι, που έχουν προκύψει εκτάκτως την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, λόγω της έντονης ξηρασίας, της πυκνής βλάστησης, των υψηλών θερμοκρασιών και της γενικότερης μεταβολής των καιρικών συνθηκών που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Πριν την λήψη της οδυνηρής απόφασης, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, του Δασαρχείου Σπάρτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που είναι πιθανό να προκύψουν. Σημειώνεται ότι οι άρτιες εγκαταστάσεις της τοπικής μας Εκκλησίας στην Ταϋγέτη έχουν όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις και σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας, ωστόσο οι πιθανοί κίνδυνοι, υπό τις τρέχουσες κλιματολογικές συνθήκες, δεν ήταν δυνατό να αγνοηθούν.

Η Ιερά Μητρόπολή μας ζητάει την κατανόηση γονέων και παιδιών, τα οποία με λαχτάρα περίμεναν να βιώσουν και φέτος μοναδικές στιγμές, και υπόσχεται, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Κατασκηνώσεων από το επόμενο Καλοκαίρι.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Το σύνολο των γονέων και κηδεμόνων ενημερώθηκε άμεσα τηλεφωνικά για την δυσάρεστη εξέλιξη. Επιπροσθέτως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση, το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, όσους γονείς και στελέχη είχαν την δυνατότητα να προσέλθουν, ώστε να τους εξηγήσει δια ζώσης όλα τα δεδομένα που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας.Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE