ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Ανακύκλωση ενδυμάτων: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 8 κάδοι - Σύντομα η κάλυψη όλου του Δήμου με συνολικά 35 κάδους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανακύκλωση ενδυμάτων: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 8 κάδοι - Σύντομα η κάλυψη όλου του Δήμου με συνολικά 35 κάδουςΣτην εγκατάσταση των πρώτων 8 μωβ κάδων για την ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων, προχώρησε ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με την εταιρία RECYCOM.

Ειδικότερα, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας και της ασφάλειας, αλλά και την εμπέδωση του θεσμού της ανακύκλωσης, ο Δήμος Σπάρτης εγκατέστησε την Παρασκευή 14 Ιουνίου τους πρώτους 8 από συνολικά 35 κάδους, μωβ χρώματος σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου, για την ανακύκλωση ρουχισμού και υποδημάτων.

Έτσι, πλέον, όσοι δημότες επιθυμούν, μπορούν να απορρίψουν τον ρουχισμό και την υπόδηση που δεν χρειάζονται στους συγκεκριμένους μωβ κάδους ανακύκλωσης και όχι σε κάδους απορριμμάτων ή στους μπλε κάδους, όπου χρησιμοποιούνται για την ανακύκλωση υλικών, όπως χαρτί, αλουμίνιο και γυαλί.

Να σημειωθεί ότι η συνεργασία του Δήμου Σπάρτης με την RECYCOM, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συνολικά 35 μωβ κάδων, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε συγκεκριμένα σημεία σε όλη την επικράτεια του Δήμου, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των δημοτών. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Δήμος Σπάρτης επιτυγχάνει:

Σημαντική δημόσια ωφέλεια περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αφού τα συλλεχθέντα είδη θα αποτρέπονται από το ρεύμα των αστικών αποβλήτων, τα οποία ο Δήμος οδηγεί μέχρι σήμερα σε υγειονομική ταφή, με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος διαχείρισης.


Άμεση οικονομική ωφέλεια από την εξοικονόμηση των αναλογούντων ποσών περιβαλλοντικής εισφοράς, τα οποία θα κατέβαλλε ετησίως, εφόσον απορρίπτονταν σε χώρους υγειονομικής ταφής.


Άμεσο όφελος για τον Δήμο, καθώς με τη χρήση των νέων κάδων προβλέπεται η ανταπόδοση ποσού εκ μέρους της εταιρίας.


Έμμεσο κοινωνικό όφελος από την ενεργό ένταξη των πολιτών σε δράσεις και πολιτικές περιβαλλοντικού σεβασμού, κοινωνικής ευθύνης, αειφορίας και πράσινης οικονομίας.


Πώς να χρησιμοποιήσετε τους μωβ κάδους


Βήμα 1: Τοποθετήστε τα καθαρά σας ρούχα, παπούτσια ή άλλα υφασμάτινα προϊόντα σε μια καθαρή τσάντα.


Βήμα 2: Βεβαιωθείτε ότι η χειρολαβή είναι τραβηγμένη μέχρι κάτω και τοποθετήστε την τσάντα σας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.


Βήμα 3 : Σπρώξτε το χερούλι προς τα επάνω και βεβαιωθείτε ότι η τσάντα βρίσκεται μέσα στον κάδο.

Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE