Επιτυχημένη η εκδήλωση για τη «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας»

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διοργάνωσε την 17.5.2024 στη Σπάρτη, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα, η σύγχρονη πρόκληση της κοινωνίας».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Τσιγαρίδης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε ότι η νεανική παραβατικότητα αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο και ταυτόχρονα ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικό συναισθηματικό κόστος για τα ίδια τα θύματα, αλλά και την κοινωνία, ενώ η αποτελεσματική αντιμετώπισή του καθιστά αναγκαία τη συνεχή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από:τον κ. Ιωάννη Πανούση, Ομότιμο Καθηγητή Εγκληματολογίας,
τον κ. Βασίλειο Μαστρογιάννη, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου,
τη κα Νικολέττα Παινέση, Ψυχολόγος MSc – Παιδοψυχολόγος του φορέα «Εξελίσσω»,
την Αστυνόμο Α’ Αριστέα Μαρούλη, Προϊσταμένη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση των παρευρισκομένων στο θέμα της παραβατικότητας, καθώς και η ανάλυση των παραγόντων που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη νεανική παραβατικότητα, προσεγγίζοντας το τόσο επιστημονικά όσο και αστυνομικά.

Τέλος, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Αρχές και οι τοπικοί φορείς της Περιφέρειας Λακωνίας, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της παραβατικότητας ανηλίκων, ενώ θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE