Μ.Βακαλόπουλος : Στηρίζουμε τα αναπτυξιακά έργα που αίρουν αποκλεισμούς και προάγουν τη συνεργασίαΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μιχάλης Βακαλόπουλος : Στηρίζουμε τα αναπτυξιακά έργα που αίρουν αποκλεισμούς και προάγουν τη συνεργασία

Στην υπογραφή κοινής διακήρυξης για τη δημιουργία οδικού άξονα που θα συνδέει τη Λακωνία, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Ηλεία, προχώρησε το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης-ημερίδας, που διεξήχθη στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης.

Στην εκδήλωση με θέμα «Δημιουργούμε το σταυροδρόμι της επιχειρηματικότητας» - Ο Αναπτυξιακός ρόλος της κατασκευής του δρόμου Λεύκτρο- Μεγαλόπολη- Αρχαία Ολυμπία, ο κ. Βακαλόπουλος αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή προοπτική που διανοίγεται για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, τονίζοντας ότι «Οι δρόμοι φέρνουν ανάπτυξη και αίρουν κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές αδικίες και αποκλεισμούς».

Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Κωνσταντίνο Μιχόπουλο, ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των μεγάλων οδικών έργων, υπενθυμίζοντας ότι με τους νέους οδικούς άξονες, οι πόλεις της Σπάρτης και της Μεγαλόπολης βγήκαν από την απομόνωση και πλέον αποτελούν τα δύο πλησιέστερα αστικά κέντρα της περιοχής, απέχοντας μόλις 20 λεπτά.

Πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αρχή Σπάρτης έχει εξαρχής αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι θα επιδιωχθεί και η θεσμική υποστήριξη του εγχειρήματος μέσω ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης. Κάλεσε δε όλους τους συμμετέχοντες να ενώσουν δυνάμεις και να ασκήσουν τις απαραίτητες πιέσεις προς την κεντρική πολιτεία για την ευόδωσή του. «Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο», είπε σχετικά ο κ. Βακαλόπουλος.

Να σημειωθεί ότι παρόντες και ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και βουλευτής, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης και πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Σπύρος Σπυρίδων και ο Συγκοινωνιολόγος, Διοικητής του Ιδρύματος Ευγενίδου και πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ, κ. Ιωάννης Γκόλιας, οι οποίοι μαζί με τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Μεγαλόπολης, κ. Κωνσταντίνο Μιχόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, θα απαρτίσουν την Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα έχει ως στόχο την προώθηση του εγχειρήματος.

Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE