Προτάσεις για την επικουρική στήριξη του Κ.Υ Βλαχιώτη από τη δημοτική παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΏΤΑ»ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ : Μέτρα επικουρικής στήριξης από τον Δήμο Ευρώτα.

Ως δημοτική παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΏΤΑ» καταθέσαμε στην χθεσινή συνεδρίαση (Παρασκευή 17/5/2024) του δημοτικού συμβουλίου προτάσεις για την επικουρική στήριξη του Κ.Υ Βλαχιώτη, ώστε να γίνουν ελκυστικές οι προσλήψεις γιατρών εκτός Λακωνίας που θα το στελεχώσουν. Είναι κοινή πεποίθηση όλων των πολιτών του Δήμου Ευρώτα ότι το Κ.Υ Βλαχιώτη αποτελεί για τους κατοίκους της περιοχής μας, μαζί με τα Αγροτικά Ιατρεία ζωτικής σημασίας για την δημόσια πρωτοβάθμια υγεία. Στην δημόσια Υγεία και στη ποιότητα των υπηρεσιών της δεν υπάρχει κομματικό πρόσημο και προπάντων δεν χωρούν ανταγωνισμοί, διαγκωνισμοί και μικροψυχία. Για τον Δήμο Ευρώτα η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα λειτουργώντας επικουρικά και διεκδικητικά. Στο Κ.Υ Βλαχιώτη υπηρετούσαν 10 Ιατροί ΥΥ και τρείς Ειδικοί Γιατροί. Μετά τις μετακινήσεις στο Νοσοκομείο Σπάρτης για συνεχόμενες εφημερίες παραιτήθηκαν οι περισσότεροι από αυτούς και τελευταία οι παραιτήσεις συνεχίζονται. Ζητούμε λοιπόν από όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της Υγείας να προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την στελέχωση προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για Κ.Υ Βλαχιώτη αλλά και την προμήθεια του απαιτούμενου Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ. Τα μέτρα στήριξης που ο Δήμος Ευρώτα δύναται να κατοχυρώσει είναι: 
1. .Επίδομα 3000 ευρώ κατ’ έτος για τους εκτός Λακωνίας υπηρετούντες γιατρούς που θα στελεχώσουν το Κ.Υ Βλαχιώτη .
2. Να παραδοθεί ο Ξενώνας στο Γεράκι για τους εκτός Λακωνίας Γιατρούς (εφ’ όσον αποκατασταθεί πλήρως) με την συναίνεση του Τοπικού Συμβουλίου Γερακίου και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 
3.Να αξιοποιηθούν διαμερίσματα που υπάρχουν όπως στο Αγροτικό Ιατρείο Δαφνίου ή κληροδοτημάτων που τυχόν υπάρχουν. 
4. Κάθε άλλη πρόταση που θα υποδειχθεί από δημοτικούς συμβούλους . 
Καλούμε την δημοτική αρχή και την δημοτική πλειοψηφία να ψηφίσει αυτές τις προτάσεις και να αποσταλούν στο Υπουργείο Υγείας άμεσα ως ομόφωνη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα. Στις ανησυχίες και στα ερωτηματικά της δημοτικής πλειοψηφίας που θα βρεθούν τα χρήματα απαντάμε: Πρόκειται για ανώτατο ποσό 24000 ευρώ δηλαδή 8 Ιατροί χ 3000 ευρώ = 24000. Πηγές χρηματοδότησης: α. Ως ειδική ομάδα από τον κωδικό στήριξης ευπαθών και λοιπών ομάδων (νόμιμη δαπάνη γιατί οι ιατροί στο Κ.Υ είναι ειδική κατηγορία στήριξης των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων). β. Μείωση του κωδικού των πολιτιστικών εκδηλώσεων από τον Δήμο Ευρώτα από τα 200000 ευρώ – 24000 ευρώ = 176.000 ευρώ. Δεν αξίζει μπροστά στην υγεία αυτή η μείωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων; Γιατί η συνδημότες μας στο δίλημμα λιγότερες εκδηλώσεις και πανηγύρια για την υγεία είναι αυτονόητο τι απαντούν. Την στήριξη του αυτονόητου με βιώσιμη λύση σας προτείνουμε να στηρίξετε. Θα αναμένουμε την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να τα ψηφίστε ομόφωνα. 19/5/2024

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE