"Δεν βλέπει προβλήματα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Αγαπηδάκη σε Κ.Υ. & ΤΟΜΥ Σπάρτης"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δεν βλέπει προβλήματα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Αγαπηδάκη σε Κ.Υ. & ΤΟΜΥ Σπάρτης»

«Για πρώτη φορά όλοι οι πολίτες έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε μία δομή ΠΦΥ (Κ.Υ. & ΤΟΜΥ) μέσα στην πόλη της Σπάρτης, η οποία καλύπτει βασικές ανάγκες της ΠΦΥ», με αυτή τη φράση καταλήγει η απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Ειρήνης Αγαπηδάκη στην Ερώτηση που κατατέθηκε από την Βουλευτή Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κα Νάγια Γρηγοράκου, με τίτλο: «Προβλήματα στις Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) στη Σπάρτη».

Η αναπληρώτρια Υπουργός δεν αναγνωρίζει τις ελλείψεις Ιατρικού προσωπικού στις Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) στη Σπάρτη. Αντιθέτως, θεωρεί ότι η μία Γενική Γιατρός η οποία υπηρέτει ταυτόχρονα και στο Κέντρο Υγείας Καστορείου, ο ένας Παθολόγος και η μία Παιδίατρος στελεχώνουν επαρκώς τις εν λόγω δομές υγείας. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «για πρώτη φορά λειτουργεί το Κ.Υ. Σπάρτης με ικανό αριθμό προσωπικού (συνολικά Κ.Υ. & ΤΟΜΥ)» , αφήνοντας ωστόσο ένα παράθυρο το Κ.Υ. να ενισχυθεί στο μέλλον με περαιτέρω προσωπικό.

Από την απάντηση της κας Αγαπηδάκη γίνεται σαφές πως η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο όχι μόνο δεν κατανοούν τις ανάγκες για επιπλέον ιατρικό προσωπικό στις δομές Π.Φ.Υ στη Σπάρτη, αλλά εμπαίζουν και τους πολίτες της Σπάρτης παρουσιάζοντας μια «μαγική εικόνα» που πολύ απέχει από την πραγματικότητα. Η απάντηση του Υπουργείου εξαντλείται στην παράθεση του υπάρχοντος Διοικητικού και Νοσηλευτικού προσωπικού των δομών, αλλά δεν λέει απολύτως τίποτα για το πως ακριβώς καλύπτονται οι ανάγκες του μεγάλου αριθμού ανασφάλιστων πολιτών που εξυπηρετούνται από τις εν λόγω δομές από μόλις δύο γιατρούς οι οποίοι μάλιστα οφείλουν, ως οικογενειακοί γιατροί, να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους 2.000 εγγεγραμμένους πολίτες που έχει ο καθένας. Δεν λέει απολύτως τίποτα για το εξοντωτικό και απάνθρωπο πρόγραμμα της Γενικής γιατρού του Κ.Υ. Σπάρτης η οποία βρίσκεται δύο ημέρες στο Κ.Υ. Σπάρτης, δύο ημέρες στο Κ.Υ. Καστορείου, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί εφημερίες στη μονάδα τεχνητού νεφρού του Γ.Ν. Σπάρτης! Δεν λέει απολύτως τίποτα για την επαγγελματική «Οδύσσεια» του παθολόγου γιατρού της Τοπικής Μονάδα Υγείας Σπάρτης (ΤΟ.Μ.Υ.) ο οποίος αρχικά μετακινήθηκε από το Γ.Ν. Μολάων στο Κ.Υ. Σπάρτης, από εκεί μετακινήθηκε στην παθολογική κλινική του Γ.Ν. Σπάρτης και τελικά βρέθηκε στην ΤΟ.Μ.Υ. Σπάρτης για να καλύψει τη θέση της προηγούμενης Γενικής γιατρού που παραιτήθηκε, ώστε η (ΤΟ.Μ.Υ.) να συνεχίσει να λειτουργεί (!). Δεν λέει απολύτως τίποτα για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς αλλά και τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νοσήματα που εξαιτίας της σημερινής κατάστασης παραμένουν ακάλυπτοι. Και βέβαια δεν λέει απολύτως τίποτα για το βασικό πρόβλημα έλλειψης γιατρών στο Νομό Λακωνίας.

Η απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Και είναι σαφές: Ως μοντέλο λειτουργίας προκρίνεται η υποστελέχωση και απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας, η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών και η αναγκαστική αναζήτηση υπηρεσιών υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Το ΕΣΥ κινδυνεύει.Σχόλια

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE