"δεν θα είμαστε υπέρ της τοποθέτησης, επιπλέον, ανεμογεννητριών" από την γραμμή της Μονεμβασιάς μέχρι το ακρωτήριο ΜαλέαΣυνεδρίασε, για δεύτερη φορά, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού Σταθμού παραγωγής Ενέργειας στο Δήμο Μονεμβασιάς με την γνωμοδότηση της επιτροπής να είναι αρνητική.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Σκοπός της επιτροπής είναι οι άμεσες και γρήγορες αποφάσεις για να μην χάνονται σημαντικές προθεσμίες. Συζητήσαμε πολλά θέματα μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΑΠΕ και σχετικά με το σημαντικό ζήτημα του Δήμου Μονεμβασιάς γνωμοδοτήσαμε αρνητικά.

Θα συνεχίσουμε, φυσικά, να εξετάζουμε υποθέσεις σχετικές με εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή, όμως από την γραμμή της Μονεμβασιάς μέχρι το ακρωτήριο Μαλέα δεν θα είμαστε υπέρ της τοποθέτησης, επιπλέον, ανεμογεννητριών. Ήδη έχουν μπει αρκετές, αλλά πρόκειται για ένα μέρος ιστορικό, με φυσικό κάλλος και σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Θα είμαστε στην κατεύθυνση της προστασίας. Στη διαβούλευση για το χωροταξικό των ΑΠΕ που θα ακολουθήσει θα κατατεθεί και η συγκεκριμένη άποψή μας».


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ