ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΚΛΩΝ - ΔΡΑΣΗ: "Διαχείριση κρίσεων στο χώρο του σχολείου"

 Επιμορφωτική Δράση με θέμα «Διαχείριση κρίσεων στο χώρο του σχολείου» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου


Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Έθνους των Ρομά, υλοποίησε, κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών καθώς και του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σπάρτης, επιμορφωτική δράση, την Τετάρτη 10 Απριλίου, με θέμα: «Διαχείριση κρίσεων στο χώρο του σχολείου», με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση περιστατικών που σχετίζονται με την ενδοσχολική βία και την παραβατικότητα.

Στόχος αποτέλεσε η διερεύνηση και ανάδειξη των συνθηκών κάτω από τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες Ρομά, εντός της σχολικής κοινότητας, θα αποκτήσουν τα εφόδια για να προάγουν ως ενήλικες αξίες που σχετίζονται με το βιώσιμο τρόπο ζωής, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ταυτότητα του παγκόσμιου πολίτη. Επίσης υπογραμμίστηκε η ανάγκη για πολυεπίπεδη παρέμβαση και υιοθέτηση πολιτικών που προωθούν την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών Ρομά στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, την επιτυχή ολοκλήρωση της υποχρεωτικής φοίτησης τους και την ομαλή μετάβαση από τη μία εκπαιδευτική βαθμίδα στην επόμενη, με απώτερο στόχο τη μείωση της σχολικής διαρροής και την εξάλειψη του αναλφαβατισμού.

Κατά τη διάρκεια της δράσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τα στελέχη της Δομής με θέμα: «Σχέδιο δράσης συμπερίληψης ομάδας στόχου Ρομά. Σχολική διαρροή και εκπαίδευση Ρομά», «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στη διαχείριση των περιστατικών ενδοσχολικής βίας» και «Η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στην εθνική και διεθνή έννομη τάξη και η νομική διάσταση της ενδοσχολικής βίας».

Η 8η Απριλίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Έθνους των Ρομά και είναι μία αφορμή για να θυμηθούμε την πολιτισμική συμβολή αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ρομά συμπολίτες μας. Στην Ελλάδα διαβιούν πάνω από 117 χιλ. ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαβιούν περίπου 9785. Ιστορικά οι Ρομά στη χώρα μας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού. Η εξάλειψη των προκαταλήψεων, η ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση, την εργασία και η βελτίωση συνολικά των συνθηκών διαβίωσης αποτελούν προτεραιότητες της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030.Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ