Άρχισε η παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών από την Περιφέρεια ΠελοποννήσουΆρχισε η παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Δημήτρης Πτωχός: «Επενδύουμε στην ψηφιοποίηση, πρόληψη και ενίσχυση της υγείας»


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άρχισε την παράδοση έξυπνων συσκευών υγείας τελευταίας τεχνολογίας, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος SMART BEAR.

Οι πρώτοι συμμετέχοντες, παρέλαβαν τον εξοπλισμό τους την Τρίτη 2 Απριλίου, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μανδρώνη, του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Ιατρού, Βασίλη Διαμαντόπουλου και του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρη Καμαρινόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στο έργο στοχεύοντας να εντάξει αρχικά 300 άτομα, δείχνοντας την πρόθεση της στην υποστήριξη της ψηφιοποίησης στον κλάδο της υγείας αλλά και την επένδυση στην πρόληψη και ενίσχυση της υγείας των συμμετεχόντων. Ως Περιφέρεια θα σταθούμε αρωγοί τόσο στην επιτυχία του παρόντος προγράμματος όσο και στην συνέχεια παρόμοιων προγραμμάτων Υγείας για την υποστήριξη του πληθυσμού μας. Μαζί με τους συνεργάτες μου θα αξιοποιήσουμε με κάθε γόνιμο τρόπο τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά εργαλεία μέσα από καινοτόμες δράσεις και στο άμεσο μέλλον».

Το έργο SMART BEAR είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο αναφέρεται στον ηλικιωμένο πληθυσμό ο οποίος αντιμετωπίζει προκλήσεις υγείας όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, απώλεια ακοής, αστάθεια, ήπιες γνωστικές ή ψυχικές διαταραχές, σύνδρομο ευθραυστότητας.

Στοχεύει στην εφαρμογή σύγχρονων βοηθητικών έξυπνων ιατρικών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ. κινητό τηλέφωνο, ψηφιακό ρολόι, έξυπνο οξύμετρο, θερμόμετρο, ζυγαριά κ.α.) στην καθημερινότητα 5100 ανθρώπων, 6 Ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία & Πορτογαλία), για τη βελτίωση του επιπέδου υγείας και την προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των συμμετεχόντων σε αυτό.

Το SMART BEAR προσφέρει συνεχή και αντικειμενική παρακολούθηση για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης ασθενειών και συναφών κινδύνων και μετρήσιμες βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων και στην ικανότητά τους να ζουν ανεξάρτητα.

Το πρόγραμμα χορηγεί Δωρεάν έξυπνες συσκευές υγείας τελευταίας τεχνολογίας, ανάλογα με την κλινική εικόνα των συμμετεχόντων προσπαθώντας να συμβάλλει ταυτόχρονα στη βελτιστοποίηση των παροχών ιατρικών υπηρεσιών σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες του έργου και μέσω της οποίας γίνεται η καταγραφή των δεδομένων των ασθενών, δίνει δυνατότητα ανωνυμοποίησης - κάλυψης των εισαγόμενων πληροφοριών του χρήστη, ώστε να διατηρείται η ασφάλεια της ιδιωτικότητας του σύμφωνα με τον γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων (GDPR).

Η συμμετοχή είναι εθελοντική χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Δεν υφίστανται κίνδυνοι κατά τη συμμετοχή των ωφελούμενων στο πρόγραμμα και προστατεύονται με κάθε δυνατό τρόπο τα προσωπικά τους στοιχεία και δικαιώματα (DPO).

Για τον ελληνικό πιλότο επικεφαλής του έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με επιστημονικό υπεύθυνο τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Ιατρό Βασίλη Διαμαντόπουλο (Project Legal Signatory PLSIGN).Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ