Μια διεθνής τιμητική διάκριση στον Δημοσθένη Ματάλα


Μια διεθνής τιμητική διάκριση στον κ. Δημοσθένη Ματάλα, από τον πρόεδρο της I.C.G. κ. Igor Topole

Δελτίο Τύπου

Μια διεθνής τιμητική διάκριση στον κ. Δημοσθένη Ματάλα, από τον πρόεδρο της I.C.G. κ. Igor Topole

Κατά τη διάρκεια μιας σεμνής εκδήλωσης στους πρόποδες της Kαστροπολιτείας του Μυστρά, ο πρόεδρος των Παγκοσμίων Παιδικών Αγώνων ICG (International Children’s Games) κ. Igor Topole, συνοδευόμενος από το μέλος της Ε.Ε. κ. Νίκο Τζανάκο και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Brane Crepichek και Σπύρο Παυλάκο, απένειμε στον επί 16 χρόνια Δήμαρχο Σπάρτης κ. Δημοσθένη Ματάλα, ειδική τιμητική διάκριση για την προσφορά του στο κίνημα του παγκόσμιου παιδικού αθλητισμού.

Να θυμίσουμε πως επί δημαρχίας Ματάλα το 1994, η Σπάρτη ήταν η πρώτη ελληνική πόλη η οποία συμμετείχε στους παγκόσμιους παιδικούς Αγώνες στο Hamilton του Καναδά με επικεφαλής τον ίδιο το δήμαρχο.

Στη συνέχεια και πάντα με τη βοήθεια του αειμνήστου Γιάννη Κυριακόπουλου, η Σπάρτη διεκδίκησε και της ανατέθηκε ομόφωνα στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. στη Λωζάνη, τη διοργάνωση των Διεθνών Παιδικών Αγώνων το 1997. Μάλιστα η διεκδίκηση έγινε «παρουσία» του τότε προέδρου της ΔΟΕ, αειμνήστου Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και όπως δήλωσε ο ίδιος, η Σπάρτη τότε κέρδισε λόγω της βαριάς ιστορίας της. Στη συνέχεια η Σπάρτη «συμπαρέσυρε» την Πάτρα και την Αθήνα ώστε και αυτές να διοργανώσουν τους αγώνες το 2003 και το 2009, αλλά και 26 άλλους ελληνικούς δήμους οι οποίοι ζήτησαν να συμμετέχουν στους αγώνες. Αποτέλεσμα αυτής της καινοτόμας και πρωτοποριακής πρωτοβουλίας του κ. Ματάλα είναι πως σήμερα, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της ICG, περισσότερα από 4.000 παιδιά-αθλητές από όλη την Ελλάδα έχουν συμμετάσχει στους αγώνες σε περισσότερα από 20 ολυμπιακά αθλήματα σε 24 χώρες του κόσμου και η Ελλαδα βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στα περισσότερα στατιστικά χαρακτηριστικά.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Ματάλας είναι η δεύτερη σε όλον τον κόσμο προσωπικότητα, στον οποίο απονέμεται η συγκεκριμένη τιμητική διάκριση, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο κ. Ματάλας ευχαρίστησε τον κ. Topole και δήλωσε πως θεωρεί πως ανάμεσα στις 2-3 κορυφαίες παρεμβάσεις του στη Σπάρτη κατά τη διάρκεια της θητείας του, είναι και η κληρονομιά των Διεθνών Παιδικών Αγώνων που άφησε στην πόλη. Χαρακτηριστική η ευχή του, να δει την εγγονή του να συμμετέχει στους συγκεκριμένους αγώνες.

Ο κ. Ματάλας παρέδωσε στον πρόεδρο, πλακέτα της ICG της εποχης του, η οποια τιμα τα 30 χρόνια της οργάνωσης προκειμένου να τοποθετηθεί στο Μουσείο της ICG.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, μαζί με το μέλος του ΔΣ της ICG κ. Σπύρο Παυλάκο, παρέδωσαν στον κ. Topole τη σημαία των αγώνων του 2.000 στο Hamilton του Καναδά, προκειμένου να τοποθετηθεί στο μουσείο των αγώνων στην πόλη Celje της Σλοβενίας. Με αυτόν τον τρόπο εκπληρώθηκε η επιθυμία του αειμνήστου συμπατριώτη μας Γιάννη Κυριακόπουλου. Να θυμίσουμε πως ο κ. Κρητικός είχε ουσιαστική συμμετοχή στη διοργάνωση των αγώνων το 1994, αφού ο κ. Ματάλας τον είχε τοποθετήσει αντιπρόεδρο του τότε ΟΝΑ.

Νικόλαος Τζανάκος

Μέλος της Ε.Ε. της ICG

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ