ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ ΤΖΑΝΕΤΕΑ για το Νοσοκομείο ΣπάρτηςΣτο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, παρουσία της Διοικήτριας κ. Εύης Παπαγεωργίου, η οποία ενημέρωσε το Σώμα εκτενώς για τις έως τώρα ενέργειες και μετέφερε την πραγματική εικόνα που επικρατεί.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης λειτουργεί χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και καιρό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο και υλικοτεχνικό δυναμικό, ιδιαίτερα σε ειδικότητες αιχμής. Η υφιστάμενη νοσηλευτική μονάδα αποστερείται αναγκαίων υποδομών, με υποστελεχωμένες κλινικές, οι οποίες καλούνται να καλύψουν μεγάλο ποσοστό από τις επείγουσες υγειονομικές ανάγκες της Λακωνίας.

Ο ρυθμός εξέτασης, διάγνωσης και περίθαλψης ασθενών, αυξάνεται διαρκώς. Η πολυδιάσπαση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι επιφέρει ανησυχητική και αχρείαστη κόπωση, σωματική και ψυχική. Τέλος, οι ασθενείς υφίστανται πολύωρη αναμονή, λόγω έλλειψης ειδικοτήτων, κατά την είσοδό τους στο Τμήμα Επειγόντων, στο οποίο το ελάχιστο προσωπικό υπερβάλει εαυτόν για την ανακούφισή τους.

Η επικεφαλής της παράταξης ΣΠΑΡΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, γνωρίζοντας το θέμα εκ των έσω, λόγω της αυτοδιοικητικής της εμπειρίας, στάθηκε υπέρμαχος της συστράτευσης των δυνάμεων του τόπου μας, προκειμένου να προωθηθούν και υιοθετηθούν από την επίσημη πολιτεία λύσεις, που θα εξυπηρετήσουν το συμφέρον του Νοσοκομείου και θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του. Επιδιώκοντας τη σταδιακή αποκλιμάκωση του εργασιακού κλίματος και τη δημιουργία ατμόσφαιρας ασφάλειας και σταθερότητας για τους σκληρά εργαζομένους του Νοσοκομείου μας, η Ντία Τζανετέα πρότεινε:

Ένταξη του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης στην κατηγορία των Νοσοκομείων άγονων, προβληματικών και νησιωτικών περιοχών.

Προκήρυξη θέσεων εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες που Νοσοκομείου – με έμφαση στην άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών Ιατρικών θέσεων.

Υπαγωγή του νοσηλευτικού προσωπικού στο κλάδο των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Τέλος, να εισαχθεί τροπολογία που να επιτρέπει στους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού την θέσπιση οικονομικών κινήτρων για τους γιατρούς της περιφέρειάς τους.

Τα προβλήματα παραμένουν. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε αμέτοχοι σε αυτά. Οφείλουμε να βρούμε λύσεις προκειμένου όλοι μας να αποκτήσουμε το επίπεδο της περίθαλψης που μας αξίζει.

Είναι γεγονός ότι το 2027, στο νομό μας θα λειτουργήσει ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, δωρεά του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, για την λειτουργία του οποίου έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες άδειες, μελέτες και έργα που πρέπει να γίνουν. Είναι στοίχημα για όλους μας να εξασφαλίσουμε και το απαραίτητο προσωπικό.

Αν όλοι παραδεχόμαστε ότι «τον τόπο τον κάνουν οι άνθρωποι», είναι απολύτως αναγκαία η άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα οδηγήσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ