Άνω των 700 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σε αγρότες ο ΟΠΕΚΕΠΕ πριν από το Πάσχα



Αυγενάκης: Άνω των 700 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σε αγρότες ο ΟΠΕΚΕΠΕ πριν από το Πάσχα

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα 42 εκατ. ευρώ για τις παρακάρλιες περιοχές

Άνω των 700 εκατομμυρίων θα είναι, τελικά, τα ποσά που θα καταβάλλει στους αγρότες μέχρι το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους, Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ενώ ανακοίνωσε ότι τελικά εγκρίθηκε από την ΕΕ, το πρόγραμμα για τις παρακάρλιες περιοχές, ύψους 42 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που «χτίσθηκε» εκ του μηδενός, αφορά την κάλυψη μιας περιοχής περί των 100.000 στρεμμάτων που παραμένει ακόμα κάτω από το νερό με αποτέλεσμα οι αγρότες της περιοχής να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα. Το πρόγραμμα θα καλύψει τους αγρότες για τουλάχιστον δύο χρόνια και αν χρειαστεί και περισσότερο, είπε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ ο ΥπΑΑΤ είπε ότι οι πληρωμές μέχρι το Πάσχα προς τους δικαιούχους θα ξεπεράσουν τα 700 εκατ. ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνει τις συνδεδεμένες και τα οικολογικά σχήματα, καθώς και χρήματα του 2023 που δεν ενεργοποίησε η προηγούμενη διοίκηση του Οργανισμού. Όπως εξήγησε, καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια να ολοκληρωθούν έλεγχοι και να ενεργοποιηθούν παγωμένοι από το 2014, λογαριασμοί δικαιούχων, ενώ γίνεται ενδελεχής έλεγχος στα 16.500 ΑΦΜ που ήταν δεσμευμένα, ώστε όσα είναι εντάξει να πληρωθούν και σε όσα υπάρχουν παρατυπίες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Καθοριστικό στοιχείο για την ταχύτερη πληρωμή των αγροτών είναι το γεγονός ότι εφέτος το ΟΣΔΕ άνοιξε αρχή Απριλίου ενώ πέρυσι είχε ανοίξει στα τέλη Αυγούστου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης, ο ΥπΑΑΤ είπε ότι ήδη ο εισαγγελέας έχει καλέσει τον προηγούμενο διοικητή και διευθυντικά στελέχη της προηγούμενης διοίκησης.

Τέλος, αναφερόμενος στην ΚΑΠ, ο υπουργός κάλεσε και πάλι τα κόμματα της Βουλής, να συμβάλλουν κι αυτά πιέζοντας τις ευρωομάδες στις οποίες ανήκουν ώστε να υιοθετηθούν αλλαγές στην ΚΑΠ, στις οποίες συμφωνούν, προς όφελος των αγροτών.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ