Δυναμική η παρουσία της παράταξης ΜΑΚΑΡΗ στην Επιτροπή Περιβάλλοντος



Δυναμική η παρουσία της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» στην Επιτροπή Περιβάλλοντος


26/03/2024

Στην Επιτροπή, εκ μέρους της παράταξης συμμετέχει ο Γιάννης Σιάτος , Περιφερειακός σύμβουλος από την Κορινθία ενώ δυναμική παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής της Παράταξης Μανώλης Μάκαρης.


Ο κ. Μάκαρης τόνισε πως οι εργασίες τις επιτροπής πρέπει να μεταδίδονται μέσω του καναλιού YouTube της Περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από τους πολίτες και τους δημοσιογράφους να την παρακολουθήσουν. Στη συνέχεια ζήτησε να υπάρχει δυνατότητα, να αποφασίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και όχι η Επιτροπή Περιβάλλοντος αν έστω ένα μέλος της επιτροπής κρίνει πως ένα θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ζήτημα γιατί αφαιρείται κρίσιμη ύλη από το Περιφερειακό Συμβούλιο που διοχετεύεται στις επιτροπές που δεν έχουν τη δημοσιότητα που θα έπρεπε και δεν μετέχουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι.


Στη συνέχεια τόνισε την αντίθεση της παράταξης του στην επένδυση του Βιοαερίου της Τρίπολης , όπως άλλωστε ζητεί και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων.


Για το ίδιο θέμα και για τις επενδύσεις γενικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πήρε το λόγο και ο κ. Σιάτος ο οποίος τόνισε πως η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» είναι υπέρ των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά με απόλυτη τήρηση της νομοθεσίας και της νομιμότητας χωρίς εκπτώσεις.


Σημείωσε ότι η Πελοπόννησος είναι υπερβολικά επιβαρυμένη με έργα ΑΠΕ , η Ελλάδα έχει σχεδόν πιάσει, ήδη από τώρα , τους στόχους της Ε.Ε για το 2030 .


Τόνισε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει υπερβάλλουσα παραγωγή ενέργειας που αδυνατεί να απορροφηθεί από το δίκτυο με αποτέλεσμα πολλά φωτοβολταϊκά πάρκα να βγαίνουν εκτός συστήματος καθημερινά για να διατηρηθεί η ευστάθεια και η ομαλή λειτουργία του συστήματος.


Τέλος ανέφερε ότι η παράταξη είναι κατά επενδύσεων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν έχουν την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων, αλλά αντίθετα είναι υπέρ των επενδύσεων που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και έχουν αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία όπως το νέο εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.


Τέλος, ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την προστασία του ποταμού της Νέδας η αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος στην κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού στις πηγές της. Να σημειωθεί ότι η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» είχε πρώτη αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα με επιτόπου επίσκεψη αλλά και παρεμβάσεις στον τύπο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


Η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» δεσμεύεται προς τους πολίτες της Πελοποννήσου, δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα της για μια καλύτερη και πιο βιώσιμη Πελοπόννησο και μέσα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ