ΔΗΛΩΣΗ ΔΑΒΑΚΗ - Διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων



Σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο υπουργείο, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη.

Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο τα προβλήματα των υγειονομικών μονάδων του Νομού και ιδιαίτερα των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ.Δαβάκης δήλωσε:

Πριν λίγες μέρες ζήτησα από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να συγκαλέσει σύσκεψη, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία της Σπάρτης και των Μολάων και να συναντηθεί άμεσα με τις διοικήσεις και τους γιατρούς τους.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και συμμετείχαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Σπάρτης, ο αν.Διοικητής του Νοσοκομείου των Μολάων, γιατροί των δύο νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων με φυσική παρουσία και μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας.

Από την πολιτική ηγεσία εκτός του Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν παρών και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους και η Γενική Γραμματέας Λ. Βιλδιρίδη. Επίσης οι συνάδελφοι Νάγια Γρηγοράκου και Νεοκλής Κρητικός, τους οποίους ευχαριστώ.

Υπήρξε μια ουσιαστική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, αποτύπωση προβλημάτων και κυρίως διατύπωση προτάσεων.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ έχω να πώ τα εξής:


Μέχρι τα τέλη Μαΐου το Νοσοκομείο της Σπάρτης θα ενισχυθεί με δύο νέους μόνιμους γιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων, έναν παθολόγο και έναν χειρουργό, ενώ περιμένουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος και για την προκήρυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την συνδρομή του σε οπλίτες γιατρούς για την κάλυψη αναγκών.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους να παρέχουν οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς, όπως γίνεται στις ορεινές και νησιωτικές περιοχές.

Ο υπουργός συμφώνησε για την ένταξη του Νοσοκομείου της Σπάρτης στην ομάδα των άγονων νοσοκομείων, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό στους νέους γιατρούς, εφόσον συνεχισθεί η ίδια κατάσταση.

Ο υπουργός ζήτησε από την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας την συνδρομή των μελών του, ώστε να καλυφθούν τα κενά των εφημεριών του Νοσοκομείου της Σπάρτης.

Εύχομαι και ελπίζω, με την ειλικρινή συνδρομή όλων των πλευρών, από αυτή τη συνάντηση να βγεί ουσιαστικό αποτέλεσμα .

Ευχαριστώ τον Άδωνι Γεωργιάδη για την ειλικρινή προσπάθεια.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ