Ν.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ: "Δεν αρκεί το μέτρο της ποσόστωσης για την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική"

Στην εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες πρωταγωνίστριες: Ευκαιρίες και Προκλήσεις στη Σύγχρονη Κοινωνία», που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμμετείχε η Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κα Νάγια Γρηγοράκου.

Μιλώντας στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης για την υποεκπροσώπηση τον γυναικών στην πολιτική, η Νάγια Γρηγοράκου σημείωσε πως η σημερινή βουλή έχει μόλις 65 γυναίκες, 10 λιγότερες από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μόνο 2 γυναίκες στη Βουλή και 16 άντρες, επισημαίνοντας πως το μέτρο της ποσόστωσης με το οποίο επιχειρείται να αντιμετωπιστεί η υποεκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική σκηνή δεν είναι αρκετό για να διορθώσει τις όποιες ανισότητες.

«Για την υποεκπροσώπηση των γυναικών στον πολιτικό στίβο, που παραμένει ανδροκρατούμενος, απαιτούνται επιπλέον παρεμβάσεις. Πέρα από την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων που ακόμη, δυστυχώς, επηρεάζουν τις επιλογές του εκλογικού σώματος, απαιτούνται παρεμβάσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που θα καλλιεργούν την ισότητα των φύλων στη διεκδίκηση ηγετικών ρόλων. Και βέβαια, ένα καλά δομημένο κοινωνικό κράτος που θα επιτρέπει στις γυναίκες να λειτουργούν και να επιλέγουν έξω από το δίλημμα καριέρα ή οικογένεια», τόνισε.

Η Βουλευτής Λακωνίας αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που τελικά τα καταφέρνουν να μπουν στον πολιτικό στίβο επεσήμανε:

«Οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να αποδεικνύουν συνεχώς ότι μπορούν. Για να νικήσουμε την αμφιβολία και την αμφισβήτηση είμαστε υποχρεωμένες να δουλεύουμε διπλά. Εμείς πρέπει να πείσουμε για πράγματα που για τους άνδρες θεωρούνται αυτονόητα».Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ