"τις τελευταίες ώρες επιχειρείται μια αήθης και κατασυκοφαντική δυσφήμιση"



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ:
« ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ »

Με το πέσιμο της αυλαίας του 63ου Καρνάβαλου Κροκεών που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τις τελευταίες ώρες επιχειρείται μια αήθης και κατασυκοφαντική δυσφήμιση στον Φορέα υλοποίησης και στους μαζικούς Φορείς της τοπικής κοινωνίας που συμμετείχαν ενεργά.
Αφορμή για ολα είναι η παρέλαση σατυρικού Άρματος με την μορφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελακη με αιχμή πολιτική για τις εσωτερικές προστριβές των Μελών του στο πρόσφατο Συνέδριο.
Αποδεδειγμένα στην ιστορική διαδρομή του, το Καρναβάλι μας διαπνέεται κυρίαρχα από στοιχεία Αριστοφανικής και πολιτικής σάτιρας με την οποία κριτικάρονται και καυτηριάζονται διαχρονικά: Πολιτική και Κοινωνική Επικαιρότητα.
Μέχρι σήμερα έχοντας αυτά τα χαρακτηριστικά το Καρναβάλι Κροκεων, ουδέποτε δέχτηκε καμμία μορφής λογοκρισία, με εξαίρεση την περίοδο της χουντικής εφταετίας.
Με γνώμονα ότι η σάτιρα και η κριτική στο Καρναβάλι μας είναι κανόνας και δεν ποινικοποιούνται, με δεδομένη την Ιστορία της Κροκεατικης Κοινωνίας που είναι πρωτοπόρα και ανοιχτή σε πολιτισμό, σε νέες ιδέες, στην υπεράσπιση Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην ενσωμάτωση οικονομικών μεταναστών και πολιτικών προσφύγων και αν πάμε πιο πίσω στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας με βαρύ φόρο αίματος, έχουμε ακράδαντη πίστη ότι: οι επιθέσεις από τα ΜΜΕ και από πολιτικό Φορέα του Νομού Λακωνίας με παραληρήματα και χαρακτηρισμούς περί ρατσισμού, σεξισμού, ομοφοβίας και όλα τα συναφή...ΔΕΝ μας αγγίζουν και αποτελούν ντροπή και κατασυκοφάντηση σε ένα Θεσμό καταξιωμένο ιστορικά. Αφήνουμε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο πέρα από την διαφαινόμενη «ευαισθησία» να υποκρύπτονται άλλες σκοπιμότητες όπως πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες και οικονομικός αποκλεισμός στον Φορέα από επιχορηγήσεις του Δήμου Ευρωτα και άλλων πηγών.
Για τους ανιστόρητους και άσχετους ιστορικά με το Καρναβάλι μας, θυμίζουμε ότι το σήμα κατατεθέν του Καρναβαλου Κροκεων είναι μια χειροποίητη μασκα με την μορφή του Τσώρτσιλ, ντυμένου με γυναικεία ρούχα και ομπρελλίνο, εδώ και εβδομήντα χρόνια ένας άντρας με αυτή την αμφίεση ανοίγει την μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Σας βεβαιώνουμε υπεύθυνα ότι ουδέποτε μέχρι τώρα δημιουργήθηκε διπλωματικό επεισόδιο με την Αγγλία!
Σε ο,τι αφορά στις δηλώσεις τέως Δημάρχου Κροκεων περί ντροπής και τα συναφή στα ΜΜΕ, μόνο λύπη νοιωθουμε. Ας βγει πάλι να τους αιτιολογήσει γιατί δεν έκανε δηλώσεις όταν ήταν εν ενέργεια Δήμαρχος και Καρναβαλιστές τον είχαν διακωμωδήσει .
Σε κάθε περίπτωση το Καρναβάλι Κροκεων βαδίζει αισιόδοξα στο μέλλον σαν ζωντανή και βιωματική κληρονομιά.
Πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, δηλώσεις μετανοίας, επιτροπές λογοκρισίας στο χιούμορ, στην καλλιτεχνική έμπνευση και στην δημιουργία των χειροποίητων Αρμάτων, ο χαρακτήρας του Κροκεατικου Καρνάβαλου δεν επιδέχεται .
Όπως δεν επιδέχεται την επιβολή της « Κανονικότητας» με φασιστικό και αυταρχικό τρόπο. Όσο για τα ΜΜΕ που μέσα στα εβδομήντα χρόνια ύπαρξης του Καρνάβαλου μας ανακάλυψαν τώρα, ας ανατρέξουν σε ιστορικά αρχεία την ΕΡΤ για να λάβουν γνώση πρώτα και μετά ας έρθουν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του Τόπου μας και όχι με ό,τι πουλάει..
Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται δίπλα μας και κυρίως :
- Τον Δήμαρχο Δήμου Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο για την δημόσια συμπαράσταση στον Σύλλογο Φίλων Καρναβάλου
- Τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κροκεών κ. Αλέξανδρο Σταματάκο
- Τον Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Ευρώτα κ. Παναγιώτη Παυλάκη για την δημόσια δήλωση συμπαράσταση στον Φορέα μας.
Αυτά από μας, την Ομάδα των Κατασκευών, των Εθελοντών, των Λαϊκών μας Καλλιτεχνών και
Για το ΔΣ του Φορέα:
Η Πρόεδρος
Μανακου - Φαρλεκα Ελένη


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ