"Θα χρηματοδοτηθούν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Λακωνίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας;"

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θα χρηματοδοτηθούν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Λακωνίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας;

Άμεση ήταν η αντίδραση της Βουλευτού Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κας Νάγιας Γρηγοράκου στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργού σχετικά με την αναβάθμιση ογδόντα (80) νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Βουλευτής στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατέθεσε σχετική Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη επισημαίνοντας ότι αρκετά Κέντρα Υγείας του Νομού Λακωνίας αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υποδομών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ενώ διαθέτουν χαλασμένα μηχανήματα ή παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ενδεικτικά, η Βουλευτής ανέφερε την περίπτωση του Κέντρου Υγείας Γυθείου, που δέχεται περίπου πενήντα χιλιάδες άτομα τον χρόνο σε μία περιοχή που έχει δώδεκα χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και διαθέτει ένα πεπαλαιωμένο ακτινολογικό μηχάνημα που χρήζει άμεσης αντικατάστασης.

Σε αυτό το πλαίσιο η κα Νάγια Γρηγοράκου ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν στο αν έχουν συμπεριληφθεί στο εν λόγω έργο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τα Κέντρα Υγείας του Νομού Λακωνίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:


ΠΡΟΣ:

Τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη

Τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη



Θέμα: Θα χρηματοδοτηθούν τα Κέντρα Υγείας του Νομού Λακωνίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας;


Η τραγική κατάσταση των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων δομών στη Λακωνία δεν είναι άγνωστη. Οι περισσότερες Δημόσιες Δομές Υγείας του Νομού βρίσκονται σε κατάσταση λειτουργικής κατάρρευσης εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης του ΕΣΥ, που, αντί να αντιμετωπίζεται με μόνιμες προσλήψεις γιατρών, αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση με εμβαλωματικές λύσεις που θέτουν σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία.

Πέρα όμως από τα προβλήματα υποστελέχωσης πολλά Κέντρα Υγείας του Νομού αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υποδομών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ενώ διαθέτουν χαλασμένα μηχανήματα ή παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις μηχανολογικού εξοπλισμού. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Γυθείου, που δέχεται περίπου πενήντα χιλιάδες άτομα τον χρόνο σε μία περιοχή που έχει δώδεκα χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και διαθέτει ένα πεπαλαιωμένο ακτινολογικό μηχάνημα που χρήζει άμεσης αντικατάστασης.

Σε πρόσφατη επίσκεψη του στο νοσοκομείο «Μεταξά» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Παπαθανάση ανακοίνωσε ότι «ογδόντα (80) νοσοκομεία και 156 κέντρα υγείας, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης», πρόκειται να ανακαινιστούν αλλάζοντας την όψη των υποδομών τους.

Δεδομένου ότι αρκετά Κέντρα Υγείας του Νομού Λακωνίας χρήζουν ανακαίνισης, αλλά και αντικατάστασης σημαντικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Δεδομένου ότι στο Κέντρο Υγείας Γυθείου απαιτείται η άμεση αντικατάσταση του ακτινολογικού μηχανήματος.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Έχουν συμπεριληφθεί στο εν λόγω έργο, και αν ναι, ποια είναι τα Κέντρα Υγείας του Νομού Λακωνίας που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ώστε να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους;


Έχει προβλεφθεί η αντικατάσταση του ακτινολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας Γυθείου;


Η ερωτώσα Βουλευτής

Παναγιώτα (Νάγια) Γρηγοράκου

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ