"η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην λειτουργία του Νοσοκομείου είναι θέμα καθαρά της πολιτικής βούλησης του Υπουργείου Υγείας"Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η καλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας είναι πρωτίστως υπόθεση

του Δήμου Σπάρτης


Η παράταξη ΣΠΑΡΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ την οποία εκπροσωπούν οι δημοτικές σύμβουλοι Αναστασία Κανελλοπούλου και Μαρία Τσιρώνη, με την υποστήριξη και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Σπάρτης .

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε χθες, 27/3/2024, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συνέβαλε στο να γίνει απολύτως σαφές ποιες είναι εν τέλει οι αιτίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας.

Η παρουσίαση της κατάστασης του Νοσοκομείου από την Διοικήτρια κ Εύη Παπαγεωργίου συνέβαλε στην διαμόρφωση πλήρους εικόνας για την λειτουργία του Νοσοκομείου και ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του σώματος κ Στέφανο Βρεττάκο που αποδέχθηκε την πρόταση μας να είναι εισηγήτρια στο θέμα η κ Παπαγεωργίου , ως η πλέον αρμόδια.

Από την πλευρά της η κ Μαρία Τσιρώνη , Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Λακωνίας και δημοτική σύμβουλος της παράταξής μας, επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην λειτουργία του Νοσοκομείου είναι θέμα καθαρά της πολιτικής βούλησης του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα πρέπει με θεσμικές ρυθμίσεις , όπως με την κήρυξη της Σπάρτης ως άγονης περιοχής , αφού οι περισσότερες προκηρύξεις για θέσεις ιατρών μέχρι σήμερα έχουν αποβεί άγονες, ή με την θεσμοθέτηση επιπλέον οικονομικών κινήτρων για τους γιατρούς, να συμβάλει στην οριστική αντιμετώπιση των αδυναμιών του συστήματος στην Λακωνία.

Απόδειξη δε του ότι μία τέτοια λύση θα ήταν η ενδεδειγμένη είναι το γεγονός ότι οι γιατροί επιλέγουν να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο των Μολάων , επειδή θεωρείται άγονη περιοχή , παρά να επιλέξουν την Σπάρτη. Η κήρυξη της Σπάρτης ως άγονης περιοχής στον υγειονομικό χάρτη θα επιτρέψει στον γιατρό , αφού υπηρετήσει επί μία πενταετία να μετακινηθεί στην συνέχεια και εφ’ όρου υπηρεσίας του σε όποιο νοσοκομείο της χώρας επιθυμεί.

Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για κάθε Λάκωνα και ιδιαίτερα για τους Δημότες της Σπάρτης να παρακολουθήσουν την χθεσινή συζήτηση στο ΔΣ , ώστε να σχηματίσουν την σωστή άποψη για την λειτουργία του νοσοκομείου μας. (https://www.youtube.com/watch?v=-0zEkfbSEa8 )Από την πλευρά μας αποσύραμε προς το παρόν το ψήφισμα που είχαμε ζητήσει να γίνει αποδεκτό από το Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να επανέλθουμε με βελτιωμένη έκδοσή του και προσαρμοσμένη στα δεδομένα της χθεσινής ενημέρωσης.

Θεωρούμε ότι τόσο οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νομού όσο και ο Δήμος Σπάρτης θα μπορέσουν σύντομα να συμβάλουν από τον θεσμικό του ρόλο ο καθένας για την βελτίωση της κατάστασης του νοσοκομείου μας και την οριστική επίλυση των προβλημάτων του.

Δεδομένου δε ότι σε δύο χρόνια θα λειτουργήσει και το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα πρέπει η πολιτεία να λύσει οπωσδήποτε και με τον καλύτερο τρόπο το θέμα την στελέχωσής του.

Οφείλουμε τέλος να τονίσουμε ότι η χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μία από τις καλύτερες συνεδριάσεις της τρίμηνης λειτουργίας του και η πλέον ουσιαστική.

Θέλουμε να γνωρίζουν οι συνδημότες μας ότι θα επιμείνουμε στο μεγάλο, καυτό θέμα του Δήμου Σπάρτης και του Νομού μας μέχρι την οριστική επίλυσή του.


Αναστασία Κανελλοπούλου
Μαρία ΤσιρώνηΣχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ