Στο Υπουργείο Υγείας η Νάγια Γρηγοράκου για τα προβλήματα του Γ.Ν. Σπάρτης

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Υπουργείο Υγείας η Νάγια Γρηγοράκου για τα προβλήματα του Γ.Ν. Σπάρτης.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Σπάρτης, συμμετείχε η Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κα Νάγια Γρηγοράκου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Υγείας κου Άδωνι Γεωργιάδη.

Φανερά προβληματισμένος ο Υπουργός Υγείας για τα αντικειμενικά προβλήματα λειτουργίας, ιδίως, της παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Σπάρτης ζήτησε από τους συμμετέχοντες συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι δυσλειτουργίες του νοσοκομείου, καθώς θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις (3) μήνες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης νέων παθολόγων.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες πως απαιτούνται επιπλέον κίνητρα για τους γιατρούς, αφού παρατηρείται συστηματικά οι προκηρύξεις θέσεων για το Νοσοκομείο Σπάρτης στην πλειοψηφία τους να καταλήγουν άγονες. Σε αυτό το πλαίσιο τόσο η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, κα Μαρία Τσιρώνη, όσο και οι υπόλοιποι γιατροί που συμμετείχαν στη σύσκεψη πρότειναν να εξεταστεί η παροχή κινήτρων στους γιατρούς που επιλέγουν τη Σπάρτη από τον Δήμο όπως συμβαίνει για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές, να χαρακτηριστεί το Γ.Ν. Σπάρτης ως άγονο, να εξεταστεί από τον Υπουργό η δυνατότητα διάθεσης ειδικευόμενων οπλιτών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να γίνουν αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη του Νομού.

Για το επόμενο κομβικό και δύσκολο τρίμηνο ο Υπουργός ζήτησε επιτακτικά από τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας να ανταποκριθεί προκειμένου ιδιώτες γιατροί να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, η Διοικήτρια του Γ.Ν Σπάρτης κα Εύη Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κα Μαρία Τσιρώνη, γιατροί από τα νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων, καθώς και οι Βουλευτές κ. Θανάσης Δαβάκης και κ. Νεοκλής Κρητικός.
 


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ