ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΔΕ ΦΑΡΙΔΟΣ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΚΚΟΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣΟ Μάρτιος μήνας είναι περισσότερο επικίνδυνος από τον Απρίλιο, τον Μάιο ακόμα και από τον Ιούνιο, για εκδήλωση πυρκαγιάς, κυρίως στα ορεινά καθώς καθυστερεί ο ερχομός της άνοιξης και ο αέρας πολλές φορές στεγνώνει τα ξερά φύλλα του φθινοπώρου.
Ευτυχώς, η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Δημοτική κοινότητα Άρνας , της ΔΕ Φαριδος του Δήμου Σπάρτης, τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της πολιτικής προστασίας του Δήμου και μηχανημάτων της περιφέρειας.

Καθοριστικό ρόλο είχε στην κατάσβεση της φωτιάς η υδατοδεξαμενή ανοιχτού τύπου για ανεφοδιασμό ελικοπτέρων στην περιοχή των Γορανων που έχει εγκαταστήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν είναι υπερβολικό αλλά καθόλα εφικτό η χρηματοδότηση και προμήθεια από τον Δήμο και την Περιφέρεια εκατό συρταροτων πιεστικών και η απόδοση τους σε ισάριθμους ιδιώτες εθελοντές, κατόχους αγροτικών αυτοκινήτων τετρακίνησης.

Μπορούμε έτσι να έχουμε ευέλικτα οχήματα με άριστους γνώστες του αγροτικού οδικού δικτύου, ακόμα και στο πιο απόμερο μέρος, ακόμα και μέσα από χωράφια για την κατάσβεση της φωτιάς στο αρχικό της στάδιο, πριν επεκταθεί με καταστρεπτικές συνέπειες.

Σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλλει και η επέκταση των υδατοδεξαμενων ανοιχτού τύπου, για τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων.


(Ευστράτιος Κοκκορός)


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ