Εκκίνηση διαδικασίας διαβούλευσης για τις OXE στο Δήμο Σπάρτης και συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης ΣΒΑΑ ΣπάρτηςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκκίνηση διαδικασίας διαβούλευσης για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις στο Δήμο Σπάρτης και συνεδρίαση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης ΣΒΑΑ Σπάρτης

Ο Δήμος Σπάρτης ξεκίνησε της διαδικασίες διαβούλευσης, εκπόνησης και έγκρισης της Στρατηγικής για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις στην περιοχή του Δήμου, δηλ. της ΟΧΕ ορεινού όγκου Ταϋγέτου και της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Σπάρτης, όπως αυτές έχουν καθορισθεί στο εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2021-2027».

Στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στη Σπάρτη, η Τοπική Ομάδα Υποστήριξης της ΣΒΑΑ Σπάρτης, η οποία συγκροτήθηκε με την αρ. πρωτ. 3411/21-2-2024 Απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ: 6ΞΘΨΩ1Ν-ΧΟΑ), κατόπιν της 34/2024 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: 6ΩΥΚΩ1Ν-0ΦΠ).

Αντικείμενο της εναρκτήριας συνεδρίασης αποτέλεσε ο συντονισμός του σχεδιασμού και της διαβούλευσης της Στρατηγικής με τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία. Συζητήθηκε η ενδεικτική προσέγγιση για το Σχέδιο Δράσης της Στρατηγικής, το είδος δράσεων και έργων/πράξεων που δύναται να περιλαμβάνει, η αξιοποίηση πόρων από το ΕΤΠΑ αλλά και το ΕΚΤ+ ώστε να τεκμηριώνεται ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας της, ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας διαβούλευσης και η διοργάνωση εκδηλώσεων ανοικτής διαβούλευσης στο Δήμο.

Στόχος της διαβούλευσης, είναι να αποτελέσει η τοπική κοινωνία ενεργό συμμέτοχο στην αναπτυξιακή διαδικασία για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της περιοχής. Καλούνται κάτοικοι, φορείς, επιχειρήσεις να καταθέσουν την συμβολή τους, σε μια σειρά από αναπτυξιακά ζητήματα, η οποία καθίσταται απαραίτητη και πολύτιμη για τη διαμόρφωση μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση της ΣΒΑΑ Δήμου Σπάρτης. Ειδικό ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση έχει αναρτηθεί στις αντίστοιχες Πύλες Ενημέρωσης και Διαβούλευσης:

- για τη ΣΒΑΑ Σπάρτης https://sparti.espa2127.gr/

- για τη ΟΧΕ Ταϋγέτου https://oxe-taygetoy.espa2127.gr/

Τα αποτελέσματα των ενεργειών διαβούλευσης θα ενσωματωθούν στο αντίστοιχο κεφάλαιο και συνδέονται με ειδικό κριτήριο αξιολόγησης για την έγκριση της ΣΒΑΑ.

Το τελικό σχέδιο της Στρατηγικής που θα εκπονηθεί για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις στην περιοχή του Δήμου Σπάρτης, θα εγκριθεί από το Δημοτικό συμβούλιο πριν την επίσημη υποβολή του.


ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ