"Ο αυθαίρετος αποκλεισμός τού Παύλου Μιχαλακάκου προφανώς σχετίζεται με..."Δημοτική παράταξη Δήμου Ανατολικής Μάνης

«ΜΑΖΙ για τον Τόπο μας»

Δελτίο Τύπου


Το αιρετό αξίωμα δεν αφαιρείται με το «έτσι θέλω»…

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου το μέλος της δημοτικής μας παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας» Παύλος Μιχαλακάκος επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Δ.Ε. Σμήνου στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Κατόπιν πρόσκλησης ορκωμοσίας για τις 23-12-2023, κατέθεσε αμέσως αίτηση απευθυνόμενη στον Δήμαρχο, γνωστοποιώντας εγκαίρως ότι αδυνατεί να προσέλθει στην προγραμματισμένη ημερομηνία ορκωμοσίας του Δημάρχου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, και δη ζήτησε να ορκιστεί από τις 27 Δεκεμβρίου 2023, πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις αργίες των Χριστουγέννων.

Ο κ.Δήμαρχος αγνόησε την παραπάνω αίτηση του Παύλου Μιχαλακάκου, καλώντας στις 27 Δεκεμβρίου με πρόσκληση την επιλαχούσα, αναπληρωματική, σύμβουλο του συνδυασμού μας για να ορκισθεί, αντί του επανεκλεγμένου Δημοτικού μας Συμβούλου!

Μετά την άδικη συμπεριφορά του Δημάρχου, ο εκλεγμένος δημοτικός μας σύμβουλος, αναγκάστηκε να προσφύγει παραμονή Πρωτοχρονιάς ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να δικαιωθεί…

Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αδιαφόρησε για την υπόθεση και μάλιστα εξέδωσε αμέσως διαπιστωτική πράξη κηρύσσοντας τον Δημοτικό μας Σύμβουλο Παύλο Μιχαλακάκο έκπτωτο από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου!

Η δημοτική μας παράταξη και τα εκλεγμένα μέλη της στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης, με δυσάρεστη έκπληξη παρακολουθούμε το θέατρο τού παραλόγου με την συνεχιζόμενη προσπάθεια να καλυφθεί, να δικαιωθεί, η θεσμική εκτροπή, μέσω της διοικητικής συμπαιγνίας που σχετίζεται με την παράταση του αποκλεισμού του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, επίλεκτου μέλους της παράταξης μας, Παύλου Μιχαλακάκου.

Η (συγ)κάλυψη και η προσπάθεια δικαίωσης της παρανομίας, της αυθαιρεσίας και της αυταρχικότητας που επέδειξε ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δημ. Κατσαρός έναντι της απαράδεκτης συμπεριφοράς του δημάρχου κ.Π. Ανδρεάκου στον εκλεγμένο Δημοτικό μας Σύμβουλο Παύλο Μιχαλακάκο δεν είναι μόνο ανησυχητική, είναι επιεικώς εξοργιστική.

Ο αυθαίρετος αποκλεισμός τού Παύλου Μιχαλακάκου προφανώς σχετίζεται με την παρουσία και την δράση του στο δημοτικό συμβούλιο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑΜ της προηγούμενης δημοτικής περιόδου 2019-2023, τον καταγγελτικό του λόγο, τις αποκαλύψεις σκανδάλων που έχουν μάλιστα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης...

Γνωστή και πάγια τακτική της δημοτικής αρχής η προσπάθεια κοινωνικής, ηθικής και οικονομικής εξόντωσης των ενοχλητικών αντιπάλων! Η υπερκείμενη αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα) όμως γιατί συντάσσεται με την αυθαιρεσία και την θεσμική εκτροπή;!

Γιατί αναγκάζει έναν νέο άνθρωπο, έναν πολύτεκνο οικογενειάρχη, έναν ενεργό πολίτη, να στρέφεται για την εξώφθαλμη και προφανή δικαίωσή του, στην δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με τεράστια ταλαιπωρία και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος;!

Η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον τόπο μας» δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι στέκεται παντοιοτρόπως στο πλευρό του διωκόμενου συναδέλφου μας δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαλακάκου μέχρι την τελική του δικαίωση.

Για τον σκοπό αυτό θα προβεί σε κάθε νόμιμο διάβημα και κάθε σχετική πρωτοβουλία, με πρώτη και αυτονόητη τη δημοσιοποίηση και καταγγελία της υπόθεσης που τελικά θίγει το μεδούλι της λαϊκής κυριαρχίας και της λειτουργίας των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κανόνων στον τόπο μας.

Γύθειο, 21-02-2024

Λιγνός Νικόλαος

Πλαγιανάκος Γεώργιος

Μπαγετάκου Βεατρίκη

Μητσάκος Ευθύμιος

Παντελεάκος Κυριάκος

Δημακόγιαννης Γεώργιος


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ