ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: "Φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Αλλά και με μία μεγάλη πικρία..."


Σήμερα κλείνει για εμένα ένας κύκλος, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ένας κύκλος σύντομος, αλλά πυκνός.
Με σκληρή δουλειά, καθημερινή προσπάθεια αλλά και απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών, προσπάθησα να ανταπεξέλθω σε έναν τομέα απαιτητικό και κυρίως πολυεπίπεδο, καθώς η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι ένα ζήτημα σύνθετο που εξαρτάται από πολλούς και συχνά απρόβλεπτους παράγοντες.
Στους επτά αυτούς μήνες καταφέραμε να προχωρήσουμε κρίσιμα θέματα τόσο στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης του σωφρονιστικού μας συστήματος που αποτελούσε την κύρια αρμοδιότητά μου, όσο και στην βελτίωση της αντεγκληματικής πολιτικής.
Πιστοί στα χρονοδιαγράμματα που είχαμε θέσει, καταφέραμε να λειτουργήσει το σωφρονιστικό κατάστημα της Δράμας, ένα σύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα το οποίο όχι μόνον πληροί τις προϋποθέσεις ορθής σωφρονιστικής αντιμετώπισης και επανένταξης των καταδίκων αλλά θα αποσυμφορήσει και θα εξυγιάνει και τα υπόλοιπα σωφρονιστικά καταστήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.
Παράλληλα θέσαμε τις βάσεις για την εφαρμογή και υλοποίηση της ηλεκτρονικής επιτήρησης των κρατουμένων, το γνωστό ως «βραχιολάκι» το οποίο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επίτευξη σύγχρονων και ανθρώπινων συνθηκών κράτησης για όλους τους κρατούμενους και το οποίο όχι μόνον αποτελεί κοινό τόπο για τα προηγμένα Ευρωπαϊκά Κράτη αλλά και επιταγή της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης μεταχείρισης, της γνωστής CPT.
Οι ανωτέρω μάλιστα δράσεις μας και οι άοκνες προσπάθειές μας για την βελτίωση του σωφρονιστικού μας συστήματος αναγνωρίστηκαν από την Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης και στάθηκαν ικανές να αναστείλουν τον κίνδυνο Δημόσιας Δήλωσης κατά της χώρας μας. Επιπλέον προχωρήσαμε το μεγάλο έργο της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού για το οποίο ξεκίνησε η διαδικασία του διαγωνισμού.
Χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω επιτρέψτε μου και μία αναφορά για ένα θέμα που προσωπικά θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό.
Για την αντιμετώπισης της παραβατικότητας σε επίπεδο πρόληψης που θεωρώ και το πιο κρίσιμο, καθώς αποτελεί την ρίζα του προβλήματος, συγκροτήσαμε το Κεντρικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΚΕΣΠΠΑ) το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των τοπικών κοινωνιών, των Δήμων και των Περιφερειών, αποτελώντας ένα ουσιαστικό βοήθημα στην πρόληψη της παραβατικότητας και ένα πραγματικό ανάχωμα στην αντιμετώπιση κυρίως της μικρομεσαίας εγκληματικότητας, της παραβατικότητας των ανηλίκων και της ενδοοικογενειακής βίας το οποίο θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Πρωθυπουργό, Kyriakos Mitsotakis για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αναθέτοντάς μου τις αρμοδιότητες του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Και βέβαια, τους δύο διατελέσαντες Υπουργούς, τον Νότης Μηταράκης (Notis Mitarachi), τον Giannis Oikonomou και τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την άριστη συνεργασία που είχαμε.
Κλείνοντας, θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, στους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για όλους τους Έλληνες.
Τους χρωστάμε όλοι ευγνωμοσύνη.
Φεύγω έτσι ακριβώς όπως ήθελα όταν πρωτοήρθα. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι. Αλλά και με μία μεγάλη πικρία, και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι θρηνήσαμε πριν από λίγο χρονικό διάστημα δυο αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη στεναχώρια την οποία είχε και η πολιτική, αλλά και η φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ.
Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του Υπουργείου και στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.
Προσωπικά θα εξακολουθήσω να είμαι στρατιώτης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξής μας, της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και του αγαπημένου μου Πειραιά.
Όπως πάντα.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ