Ομιλία Μανώλη Μάκαρη στην κοπή της πίτας 17-1-2024Φίλες και φίλοι,

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαστε όλοι μαζί εδώ στην κοπή της πίτας της Περιφερειακής μας Παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος». Μια παράταξη που δημιουργήθηκε από εσάς τους ενεργούς πολίτες της Πελοποννήσου. Η παράταξή μας ,κάτω από αντίξοες συνθήκες, είχε μια ευπρόσωπη παρουσία στις εκλογές του Οκτώβρη , και ανεδείχθη τρίτη δύναμη στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως έχετε διαπιστώσει συνεχίζουμε δυνατά με δράσεις και παρεμβάσεις για διάφορα θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου χωρίς ακόμα να έχει ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του Περιφερειακό Συμβούλιο. Ενδεικτικά αναφέρω τις παρεμβάσεις μας για το νόμο για την φορολόγηση των μικρομεσαίων, για τα τροχαία δυστυχήματα στην περιφέρεια Πελοποννήσου , για την ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ, για την κατάργηση δικαστηρίων στην Μεσσηνία και Λακωνία, για τα προβλήματα στην ορεινή Κορινθία, στη Γκούρα και στους Καλλιάνους (πολυδύναμο Ιατρείο Καλλιάνων), στο Παράλιο Άστρος για την προστασία του Χάνδακα, για την αντιπλημμυρική προστασία του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, τη βυθιζόμενη γέφυρα Ισθμίων , για την προστασία της περιοχής της Δόριζας στην Αρκαδία από την σχεδιαζόμενη μετατροπή της σε βιομηχανική ζώνη εγκαταστάσεων ΑΠΕ με τη δημιουργία σταθμού μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, για το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, για την εθνική τράπεζα στους Γαργαλιάνους, για τα κέντρα υγείας της Τριφυλίας (Γαργαλιάνοι, Φιλιατρών), για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Φίλες και φίλοι

Δεσμευόμαστε να σας εκπροσωπήσουμε επάξια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με προτάσεις και παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολλές πλουτοπαραγωγικές πηγές αλλά δυστυχώς δεν αξιοποιούνται σωστά για τις ανάγκες του λαού, για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης στην Ελλάδα και στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη.

Η πορεία προς το 2030 απαιτεί να αφήσουμε πίσω τις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος, να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη, τον φυσικό πλούτο, τις ανεξάντλητες δυνατότητες που έχουν οι άνθρωποι της Πελοποννήσου για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και να παραγάγουμε προϊόντα και υπηρεσίες που θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο μας.

Να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση, να κάνουμε χρηστή διαχείριση των υδάτων, να δώσουμε επιτέλους λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, να βελτιώσουμε τις υποδομές και τους οδικούς άξονες της Περιφέρειας.

Να σταθούμε δίπλα στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση, στους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους, τους εργαζόμενους στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό.

Να αναβαθμίσουμε τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Πελοποννήσου.

Η Παράταξη μας "Πρώτα η Πελοπόννησος" δημιουργεί θεματικές επιτροπές και ομάδες εργασίας (think tanks) με σκοπό να παρεμβαίνει αποφασιστικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταθέτοντας προτάσεις και προτείνοντας λύσεις.


Στις 11 Φεβρουαρίου οργανώνουμε μια ανοιχτή διάσκεψη πολιτών και από τους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να συνδιαμορφώσουμε

το πρόγραμμα παρεμβάσεων για το επόμενο χρόνο ανά θεματική ενότητα.


Δεσμευόμαστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων, πάντα δίπλα στον πολίτη.

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ