H τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Δημήτρη ΠτωχούΑς γίνει το χρέος μας απέναντι στους πολίτες καύσιμο για τη σκληρή δουλειά που έχουμε μπροστά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε και θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά" ανέφερε ο Δημήτρης Πτωχός κατά την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας του ιδίου ως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου καθώς και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2024, στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, παρουσία Μητροπολιτών της Πελοποννήσου, του τέως Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμάρα, του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υπουργού Επικρατείας κ. Σταύρου Παπασταύρου, Υπουργών, Βουλευτών, εκπροσώπων των αρχών, θεσμών και φορέων της Πελοποννήσου και πλήθους πολιτών.

Ο κ. Πτωχός δήλωσε συγκινημένος για τη ευθύνη να υπηρετήσει ως Περιφερειάρχης τους πολίτες της Πελοποννήσου: "Σήμερα, ήρθε η ώρα να δεσμευτούμε και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι την εντολή που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας θα την τιμήσουμε, υλοποιώντας αυτά που υποσχεθήκαμε.

Το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας μας ψήφισαν, ενώ ούτε μεγάλα λόγια είπαμε, ούτε ουτοπικές υποσχέσεις δώσαμε, σημαίνει ότι συμφωνούν με την πίστη και το σχέδιό μας μας, ότι η Πελοπόννησος μπορεί να γίνει μια περιφέρεια πρότυπο".

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύτηκε στο ακέραιο πως θα προχωρήσει με όλους μαζί και ότι θα συγκρούεται μόνο με τα προβλήματα, ενώ στον ίδιο τόνο ανέφερε: "Η προσπάθεια να πάει η Πελοπόννησος Μπροστά, ξεκίνησε ήδη! Το πρώτο για το οποίο είχα δεσμευτεί, ήταν ότι δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Από την επομένη κιόλας της εκλογής μας, μαζί με την ομάδα μου -ολόκληρο τον Συνδυασμό μου και τους στενούς μου συνεργάτες- ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε την εφαρμογή του προγράμματός μας βήμα προς βήμα".

Απευθυνόμενος στους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους, ο κ. Πτωχός τόνισε: "Οι συμπολίτες μας πίστεψαν σε εμάς. Και εμείς αυτό δεν επιτρέπεται να το ξεχάσουμε ποτέ! Οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Το ξέρετε ότι μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά. Και να βλέπουμε τη ζωή των συμπολιτών μας, να γίνεται όλο και καλύτερη. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή και για εμάς», ενώ μιλώντας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ανέφερε: «Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό και το ρόλο της Αντιπολίτευσης. Θέλω να ξέρετε ότι θα σας ακούω πάντα προσεκτικά. Βάζοντας πάνω απ’ όλα το καλό του τόπου μας, το καλό της Πελοποννήσου. Πιστεύω πολύ στη δύναμη της συνεργασίας. Μόνος αντίπαλός μας, είναι τα προβλήματα".

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνοντας: "Πιστεύω πολύ στο στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειάς μας. Είμαι αποφασισμένος να φτιάξουμε ένα δίκαιο και ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η καθεμία και ο καθένας που δουλεύει μαζί μας να έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητές του. Η συνεργασία μας θα έχει στόχο να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις μας".

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου συνεργασίας με την Κυβέρνηση και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε: "Και την ίδια καλή συνεργασία που προσδοκώ να έχουμε με την κυβέρνηση, προσδοκώ φυσικά να έχουμε και με τους Δήμους της Περιφέρειάς μας. Ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες ανεπίσημες συζητήσεις μας με τους περισσότερους Δημάρχους. Για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις προτεραιότητες που έχουν θέσει για τις τοπικές τους κοινωνίες. Πιστεύω βαθιά στον διάλογο και στη συνεργασία. Γι’ αυτό και όλοι στην Περιφέρεια θα βλέπουμε στο εξής τους Δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους τους, ως συνεργάτες. Με τους οποίους μαζί, καλούμαστε να χαράξουμε το μέλλον του τόπου μας".Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ