Επανεξέταση του σχεδίου για τον νέο Δικαστικό Χάρτη ζητά η Ν.Γρηγοράκου«Νέος Δικαστικός Χάρτης»

Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδη κατέθεσε η βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κα Νάγια Γρηγοράκου σχετικά με την επανεξέταση του σχεδίου για τον νέο Δικαστικό Χάρτη.

Η βουλευτής Λακωνίας τονίζει πως η συγχώνευση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, Ειρηνοδικείου και Πρωτοδικείου, υπηρεσίες που λειτουργούν στο Γύθειο Λακωνίας, θα οδηγήσει σε ντόμινο εξελίξεων στον νομό καθώς θα έχει σαν πιθανό αποτέλεσμα και την κατάργηση των δικαστηρίων του Γυθείου, της Νεάπολης και των Μολάων Λακωνίας. Επισημαίνει, ακόμα, πως αρνητικά θα επηρεάσει τον νομό Λακωνίας και η αναφερόμενη κατάργηση του Εφετείου Καλαμάτας.

Κλείνοντας, η κα Νάγια Γρηγοράκου υπογραμμίζει ότι η απόλυτη πρόσβαση του πολίτη στη δικαιοσύνη είναι συνταγματικό δικαίωμα του και τονίζει τα λόγια του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κου Γιάννη Παναρίτη, πως η διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών και των παραπάνω δικαστηρίων αντιτίθεται στην ανάγκη για αποκέντρωση, δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών, εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη και καταπατά το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να απευθύνονται στη δικαιοσύνη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Φλωρίδη

Θέμα : Νέος Δικαστικός Χάρτης

Σας αναφέρω την από 14/12/2023 με Αρ. Πρωτ. 3367/Φ2702 επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας με την οποία αιτείται την επανεξέταση του σχεδίου για τον νέο Δικαστικό Χάρτη.

Στον νομό Λακωνίας, στην έδρα του Επιμελητήριου Λακωνίας, το Γύθειο, λειτουργούν Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο. Σύμφωνα με την έκθεση που έχετε καταθέσει προβλέπονται διαδικασίες συγχώνευσης και συνένωσης αυτών των υπηρεσιών, το οποίο θα έχει σαν πιθανό αποτέλεσμα και την κατάργηση των δικαστηρίων του Γυθείου, της Νεάπολης και των Μολάων Λακωνίας. Άμεσα θα επηρεάσει τον νομό μας, με αρνητικό πρόσημο, και η αναφερόμενη κατάργηση του Εφετείου Καλαμάτας.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, η διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών και των παραπάνω δικαστηρίων αντιτίθεται στην ανάγκη για αποκέντρωση, δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών, εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη και καταπατά το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να απευθύνονται στη δικαιοσύνη.

Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη το σχετικό αίτημα και να με ενημερώσετε άμεσα για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Παναγιώτα (Νάγια) Γρηγοράκου

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ