"Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι να χαθεί η φερεγγυότητα του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας"Οι πολιτικές της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Αιρετή Περιφέρεια οδηγούν το θεσμό σε καταστροφή, επεσήμανε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πέτρος Τατούλης. Στη δήλωση αυτή προέβη ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε χαρακτηριστικά: « Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι να χαθεί η φερεγγυότητα του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας, υποβαθμίζοντας τα Συλλογικά Όργανα και τους αιρετούς εκπροσώπους της.

Στόχος της είναι να ενοχοποιείται η Περιφέρεια για ευθύνες που ανήκουν σε κυβερνητικές αποφάσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μεγάλες καταστροφές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οφείλουμε όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το Β’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης γιατί εάν επιτρέψουμε το κάθε κόμμα που βρίσκεται στην Κυβέρνηση να ελέγχει τους εκπροσώπους των θεσμών, τότε η Αιρετή Περιφέρεια θα οδηγηθεί σε αφανισμό».

Αναφερόμενος ο κ. Τατούλης στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πληρωμή των έργων σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, ΤΑΠΤοΚ, Ταμείο Ανάκαμψης κτλ. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι από το συνολικό ποσό των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το ποσό που έχει εκταμιευθεί ανέρχεται μόλις στο 1% του συνόλου.

Η Χώρα μας θα προχωρήσει μπροστά επεσήμανε ο πρ.Περιφερειάρχης μόνο όταν σέβεται τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Τατούλης έδωσε έμφαση στην παρουσία της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου όπως επεσήμανε ο ίδιος προσωπικά ως επικεφαλής και όλα τα μέλη της παράταξης του θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το θεσμό που υπηρετούν και θα βρεθούν δυναμικά απέναντι σε πιθανές καινούργιες θεσμικές απρέπειες από όπου και αυτές προέρχονται.Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ