ΝΕΑΠΟΛΗ: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα»

 


Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι πραγματοποιήθηκε χθες 18 Δεκεμβρίου 2023 ημερίδα με θέμα « πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα» στην αίθουσα του Γενικού Λυκείου Νεάπολης. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Επαγγελματική Ένωση Βατίκων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κατά την έναρξη της ημερίδας, απευθύνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τον ομιλητή της εκδήλωσης κ. Γεώργιο Καββαθά, Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ για την παρουσία του και την συνεχή ανταπόκρισή του στα καλέσματα του Επιμελητηρίου Λακωνίας. Πριν δώσει το λόγο στον ομιλητή, αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες με το ζήτημα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα διότι αποτελούν την «ανταμοιβή» του δημιουργού, συνάμα όμως οι διαχειριστές αυτών, πρέπει να δείχνουν σεβασμό στους χρήστες των πνευματικών – συγγενικών δικαιωμάτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά την επιτακτική ανάγκη απόδοσης λύσης για το εν λόγω ζήτημα.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του έκανε μια σύντομη αναδρομή στον τρόπο διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων από το πρόσφατο παρελθόν μέχρι και σήμερα. Εν συνεχεία προχώρησε στην ανάλυση του ζητήματος που προκύπτει μεταξύ των οργανισμών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων και των επιχειρήσεων, με κύριο ζήτημα τον μονομερή προσδιορισμό του αμοιβολογίου από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης. Κλείνοντας ανέφερε ότι, τόσο οι εκπρόσωποι των χρηστών όσο και οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης πρέπει να καταλήξουν στην επίλυση του προβλήματος είτε σε τοπικό είτε σε γενικό επίπεδο.

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Καββαθά, υπήρξε διάλογος με τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης και απαντήθηκαν ερωτήσεις.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι «οι τρέχουσες ανάγκες μας οδηγούν στην συνεργασία μεταξύ συλλογικών φορέων, Επιμελητηρίων και Οργανισμών συλλογικής διαχείρισης, με σκοπό την εξεύρεση κοινής λύσης, μια λύση όμως που θα πρέπει να τη δώσει η πολιτεία με την ψήφιση ενός δίκαιου νόμου».

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ