Αίτημα ΠΑΝΑΡΙΤΗ για Εγκατάσταση ΑΤΜ στο ΚυπαρίσσιΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει αποστείλει στα καταστήματα των τραπεζών στους Μολάους αίτημα για εγκατάσταση ΑΤΜ στο Κυπαρίσσι. Το έγγραφο που απεστάλη είναι το εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Παρόλο που η χρήση του πλαστικού χρήματος έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια, οι συναλλαγές με μετρητά παραμένουν για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κυρίως για συναλλαγές μικρών ποσών ή για συναλλαγές ηλικιωμένων για τους οποίους η χρήση των ψηφιακών εργαλείων είναι δύσκολη.

Από τη στιγμή που ακόμη υφίστανται συναλλαγές σε ρευστό, είναι απαραίτητη η πρόσβαση επιχειρήσεων και πολιτών στην τράπεζα ή στα αυτοματοποιημένα ταμειακά μηχανήματα (ΑΤΜ) τα οποία πρέπει να είναι εγκατεστημένα σε κάθε περιοχή της χώρας – πόσο δε μάλλον σε περιοχές που είναι απομακρυσμένες από αστικά κέντρα ή με δύσκολο οδικό δίκτυο – ώστε ο πολίτης να μπορεί να εξυπηρετείται χωρίς ταλαιπωρία και με ασφάλεια.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Κυπαρίσσι στη Λακωνία για το οποίο το Επιμελητήριό μας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και πολίτες από την ανυπαρξία ΑΤΜ. Ο κάτοικος του Κυπαρισσιού χρειάζεται να διανύσει απόσταση 45 χιλιομέτρων (60 λεπτά ταξίδι) σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο για να μεταβεί στη πόλη των Μολάων για να έχει πρόσβαση σε ATM. Το φαινόμενο εντείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες όταν οι επισκέπτες και οι παραθεριστές αυξάνουν τις συναλλαγές σε μετρητά – άρα και την ανάγκη πρόσβασης σε ΑΤΜ – καθώς και τον αριθμό των μετακινήσεων στο εν λόγω επαρχιακό δίκτυο.

Η διευκόλυνση του πολίτη – πελάτης σας αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας πολλώ δε μάλλον όταν δεν μιλάμε μόνο για διευκόλυνση αλλά και για προστασία της σωματικής ακεραιότητάς τους. Βάση των προαναφερθέντων παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε το αίτημά μας για εγκατάσταση Αυτοματοποιημένου Ταμειακού Μηχανήματος στη περιοχή του Κυπαρισσιού.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.»

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ