Συνάντηση Κρητικού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη

 
Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Βουλευτή Νεοκλή Κρητικού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη

Σήμερα το πρωί, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός συναντήθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη. Θέμα της συνάντησής τους αποτέλεσε ο νέος Δικαστικός Χάρτης και οι αλλαγές που αυτός σχεδιάζεται να επιφέρει στη χωροταξία των δικαστηρίων, τόσο γενικά στο σύνολο της επικρατείας, όσο και ειδικά στις περιοχές της Λακωνίας.

Ο Βουλευτής Νεοκλής Κρητικός έθεσε υπόψη του Υπουργού Δικαιοσύνης την ανησυχία φορέων, οργανισμών, αλλά και πολιτών της Λακωνίας, σχετικά με τη φερόμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Γυθείου, αλλά και Ειρηνοδικείων σε άλλες περιοχές της Λακωνίας.

Απαντώντας στις εύλογες έως ένα βαθμό ανησυχίες, ο κος. Φλωρίδης χαρακτήρισε εμβληματική την επικείμενη μεταρρύθμιση του Δικαστικού Χάρτη, και διαβεβαίωσε ότι θα ακουστούν προσεκτικά όλες οι απόψεις, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το όποιο ενδεχόμενο αιφνιδιασμού. Σχετικά με το Δικαστικό Χάρτη, υπάρχουν δύο κείμενα, το κείμενο της Επιτροπής και το κείμενο της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο κος. Υπουργός ξεκαθάρισε ότι τίποτα δεν πρόκειται να γίνει εν κρυπτώ, και οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής οφείλει να προέρχεται μέσα από έναν αναλυτικό διάλογο, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να εκφραστούν, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο κος. Φλωρίδης υπογράμμισε πως δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση οριστικής κατάργησης δικαστηρίων. Τυχόν αλλαγές που θα επέλθουν στον τρόπο λειτουργίας, οργάνωσης και καθορισμού δικασίμων, δεν σημαίνουν ούτε πρόκειται να σημάνουν την οριστική κατάργηση δικαστηρίων. Επίσης, αναφερόμενος στις κριτικές που έχουν ακουστεί, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ότι δεν θα ακουστούν ή ότι δεν θα συζητηθούν οι προτάσεις, ενστάσεις και αντιρρήσεις που τυχόν εγείρονται.

Η επίσκεψη του Βουλευτή Νεοκλή Κρητικού στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη έκλεισε με τον προγραμματισμό νέας συνάντησης στις αρχές του έτους, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης κου. Ιωάννη Νικολόπουλου, της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου κα. Ανθή Μπαλιτσάρη, και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λακωνίας κου. Ιωάννη Παναρίτη.Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ