Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος»



Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στις 6.00μ.μ., πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, σε εορταστικό και συναισθηματικό κλίμα, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», σε συνεργασία με το Μουσική Εργαστήρι Γυθείου της κας Χρυσάνθης Μάνδρου και τη συμμετοχή της Ενοριακής Χορωδίας Ανωγείων Σπάρτης.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που είχε ως συντονιστή το Μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών, κ. Γεώργιο Κεραμιδά, άρχισε με Ομιλία του Προέδρου της Ένωσης, συγγραφέα και Θεολόγου κ. Νικολάου Ι. Κουφού, με θέμα: «Η θεολογική ερμηνεία της παράστασης της Γεννήσεως του Χριστού», με ταυτόχρονη προβολή της Εικόνας της Γέννησης, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Δαφνίου Αττικής (11ος αιώνας).

Στο δεύτερο μέρος, μίλησε η Φιλόλογος κα Τούλα Βασιλάκου με θέμα τη βιογραφία του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (που ως γνωστόν είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες λογοτέχνες), με εκτενή αναφορά και φιλολογικό σχολιασμό διηγημάτων του, που έχουν σχέση με την εορτή των Χριστουγέννων. Το αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, συνεχίστηκε με απαγγελία αποσπασμάτων από το επίκαιρο διήγημά του «Υπηρέτρα», που δημοσιεύθηκε το 1888 στην εφημερίδα Εφημερίς με τον υπότιτλο «Διήγημα επί τη εορτή των Χριστουγέννων» και έκτοτε συμπεριλήφθηκε σε πολλά σχολικά «Νεοελληνικά Αναγνώσματα». Τα αποσπάσματα απήγγειλε η κα Κατερίνα Κουτουλάκου, με συναίσθημα και με ιδιαίτερα «χρωματισμένη» τη φωνή της, καθώς και με τη συνοδεία πιάνου στο οποίο ήταν η κα Χρυσάνθη Μάνδρου. Ακολούθως, τα μέλη της Ενοριακής Χορωδίας Ανωγείων, με τη διεύθυνση της κας Μάνδρου, έψαλλαν το Κοντάκιο των Χριστουγέννων «Η Παρθένος σήμερον…» και τραγούδησαν με μεγάλη επιτυχία χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, απήγγειλαν ποιήματά τους με θέμα τα Χριστούγεννα , οι ποιητές –Μέλη της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών: Γεώργιος Ατσαβές, Γεώργιος Θεοφιλάκος, Αγλαΐα Κωνσταντέλη, Ουρανία Μπούρτζινου και Βασίλειος Βλαχάκος.
Η εκδήλωση έκλεισε με ανάγνωση Χαιρετισμού του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρου Βερούτη.

Το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης, ανήκει στη Σαραντούλα Κεφαλά - Κουφού.






Για το Δ. Σ. της Ε. Π. Δ. Λ.


Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ι. Κουφός



Η Γενική Γραμματέας



Ουρανία Μπούρτζινου






Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ