Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης



Με χαρούμενες φωνές γέμισε το Επισκοπείο στη Σπάρτη το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν να ψάλλουν τα παραδοσιακά Κάλαντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο.

Ειδικότερα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας δέχθηκε αρχικά παιδιά, γονείς και κατηχητές από την Ενορία Αγίου Νικολάου Σπάρτης με επικεφαλής τον εφημέριο, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. Κωνσταντίνο Ορφανάκο.

Ακολούθησε η χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης, με επικεφαλής τον κα Πολυτίμη Αλεξανδρίδη Πολυχρονάκου και χοράρχη τον εκπαιδευτικό κ. Γεώργιο Μανωλόπουλο, η οποία απέδωσε άψογα ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά Κάλαντα από ακριτικές περιοχές της Πατρίδας μας.

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία νεαρών αθλητών της ομάδας καλαθοσφαίρισης της ‘’Σπάρτης B.C’’, τους οποίους συνόδευε ο Πρόεδρος της ομάδας και νέος Δήμαρχος Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, καθώς και αρκετοί γονείς.

Ιδιαίτερο χρώμα στο εορταστικό κλίμα έδωσαν και μεμονωμένες παρέες παιδιών, που βρέθηκαν στο Επισκοπείο τηρώντας με χαρά το πατροπαράδοτο έθιμο.

Κοινή συνισταμένη στις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ήταν η Γέννηση του Κυρίου να σημάνει και την πνευματική αναγέννηση κάθε χριστιανού. Παράλληλα, ευχήθηκε το νέος έτος να συνοδεύεται από υγεία, χαρά, αγάπη και κατά Θεόν προκοπή.

Το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου, εξάλλου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας δέχθηκε στο Επισκοπείο τη χορωδία του Στρατοπέδου ‘’Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη’’, που του έψαλε τα παραδοσιακά, αλλά και τα βυζαντινά κάλαντα. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την υπαξιωματικό και τους στρατευμένους νέους για την ευγενική χειρονομία τους, ευχήθηκε δε εποικοδομητική θητεία και ο Πανάγαθος Θεός να ευλογεί και να αγιάζει τη ζωή τους.













Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ