Η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση “στην Πτολεμαΐδα, ολοκληρώθηκε με επιτυχίαΧΡΟΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΟ 2024 ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ 330,0 εκ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023, στην Πτολεμαΐδα.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Παπαθανάσης, χαιρέτισε τη 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος ΔΑΜ και επεσήμανε “ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να υπάρξει η μέγιστη ταχύτητα, ευελιξία και αποτελεσματικότητα, έτσι ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους πόρους”.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Πελοπίδας Καλλίρης, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Συνεδρίασης, υπογραμμίζοντας ότι η Δυτική Μακεδονία αποτελεί τον πυρήνα του σχεδιασμού της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Η επιλογή της Πτολεμαΐδας ως τόπος πραγματοποίησης της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης δηλώνει τη σημασία που δίνεται στους λιγνιτικούς Δήμους.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Δ. Σκάλκος, ο οποίος αφού χαιρέτισε με τη σειρά του την 2η Επιτροπή Παρακολούθησης, επεσήμανε τη σημασία του Κεντρικού Προγράμματος ΔΑΜ για την ανάπτυξη των περιοχών και αναφέρθηκε στην πολύ καλή πορεία υλοποίησης που παρουσιάζει το Πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 ως ένα νέο Πρόγραμμα.

Ο Προϊστάμενος και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ - ΔΑΜ, παρουσίασαν την πορεία του Προγράμματος και των έργων μέχρι σήμερα, καθώς και τις νέες δράσεις που θα ενεργοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, ύψους 550.000.000€, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων κρατικών ενισχύσεων επιχειρηματικότητας.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι από αρμόδια Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, περιβαλλοντικούς κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης ενέκρινε ομόφωνα τη μεθοδολογία και τα κριτήρια επιλογής πράξεων για 8 δράσεις, συνολικής δημόσιας δαπάνης 188.454.000€ στις προτεραιότητες του Προγράμματος:

Ενίσχυση και Προώθηση Επιχειρηματικότητας

Αναπροσαρμογή χρήσεων γης-κυκλική οικονομία

Δίκαιη Εργασιακή Μετάβαση

Τεχνική Βοήθεια

Κατά γενική ομολογία ήταν μια συνεδρίαση στην οποία αναγνωρίστηκε από όλους ότι η πορεία του Προγράμματος ΔΑΜ εντός του 2024 θα είναι κομβική, καθώς θα υλοποιηθούν σημαντικές επενδύσεις που θα δώσουν νέα πνοή στο παραγωγικό μοντέλο των περιοχών και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ