ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙΣε νέα υποβολή Αναφοράς προέβη ο Νεοκλής Κρητικός, αυτήν τη φορά, προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κο. Κωστή Χατζηδάκη, Εθνικής Άμυνας κο. Νίκο Δένδια, Εσωτερικών κα. Νίκη Κεραμέως, και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κο. Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα το καθεστώς των εργαζομένων συνταξιούχων στρατιωτικών.

Ο κ. Κρητικός επεξηγεί: «Η νομοθετική πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού-φορολογικού καθεστώτος των συνταξιούχων που εργάζονται, δε φαίνεται να λαμβάνει υπόψη της το γεγονός, ότι οι οριζόντιες ρυθμίσεις περί ολοσχερούς αναστολής της καταβολής των συνταξίμων αποδοχών στους συνταξιούχους που απασχολούνται σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, θέτουν σε δυσμενή θέση ομάδες συνταξιούχων, όπως αυτοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά».

Συνεχίζοντας μάλιστα το σκεπτικό του, υπογραμμίζει τα ακόλουθα: «Κατ’ αποτέλεσμα, συνταξιούχος στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων που συνταξιοδοτείται υποχρεωτικά κατά τις τακτικές ετήσιες κρίσεις προτού συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας του, περιέρχεται στη δεινή θέση να αναστέλλεται καθ’ ολοκληρίαν η καταβολή της σύνταξής του, όταν αυτός απασχολείται σε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης».

Ο κ. Κρητικός τονίζει, «πως πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα, αφού οι συνταξιούχοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων διαθέτουν αναγνωρισμένη διοικητική και διαχειριστική ικανότητα, το κύρος και τα προσόντα να συνεισφέρουν σε σημαντικό βαθμό στην επίτευξη των στόχων και την υλοποίηση των πολιτικών και έργων τόσο της Κεντρικής Διοίκησης, όσο και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των φορέων αυτών».


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ