Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και 40ήμερο μνημόσυνο Στ. Γεωργαντώνη - Αγ. Δημήτριο Ζάρακος

 


Το πρωί της Κυριακής 29 Οκτωβρίου 2023 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Ζάρακος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Ακολούθως, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Στυλιανού Γεωργαντώνη, που επί σειρά δεκαετιών διακόνησε ως πρωτοψάλτης την Ενορία.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στον Άγιο Δημήτριο, που πρόσφατα εόρτασε η Εκκλησία μας και ο οποίος είναι Προστάτης και του όμορφου αυτού χωριού του Πάρνωνα, που έχει την ευλογία να φέρει και το όνομά του. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μίλησε, εμφανώς συγκινημένος, για τον αείμνηστο Στυλιανό Γεωργαντώνη, ο οποίος ήταν πολύτιμος συνεργάτης της τοπικής μας Εκκλησίας, καθώς κι ένας καλός χριστιανός, που δοκιμάστηκε σκληρά στη ζωή του, ωστόσο οι δυσκολίες αυτές όχι μόνο δεν κλόνισαν την πίστη του, αλλά αντιθέτως την ενδυνάμωσαν. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ανέλυσε τα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Υπενθυμίζουμε ότι την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, το έτος 2021, είχε τελεσθεί στην ομώνυμη Ενορία στον Ζάρακα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, ο οποίος είχε απονείμει τιμητικό έπαινο στον αείμνηστο ιεροψάλτη Στυλιανό Γεωργαντώνη για την 70ετή πολύτιμη προσφορά του στην Ενορία.Σχόλια

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

NEOPTIC

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE