Συνάντηση Αυγενάκη-Δαβάκη για τα προβλήματα στις επιδοτήσεις.

 


Συνάντηση εργασίας είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Μετά την συνάντηση ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Η καταβολή μειωμένων επιδοτήσεων στους αγρότες κατά την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης στις 27/10/23, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες, ήταν το βασικό ζήτημα στη συνάντησή μου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ζήτησα την παρέμβασή του ώστε στην επόμενη και καθοριστική πληρωμή του Δεκεμβρίου, η οποία θα περιλαμβάνει και την πληρωμή των οικολογικών σχημάτων, να μην συμβούν τα ίδια πράγματα.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι έχουν γίνει λάθη, παραλείψεις και αστοχίες στη συγκεκριμένη πληρωμή και για το λόγο αυτό μου ανέφερε ότι ζήτησε την παραίτηση της Διοίκησης. Στόχος του είπε, είναι να οργανώσει και να εκσυγχρονίσει άμεσα το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και υγιή Οργανισμό για την έγκαιρη και διαφανή καταβολή ενισχύσεων.

Στη συνέχεια συζητήσαμε για τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ και του έθεσα το θέμα του εκσυγχρονισμού του Κανονισμού του και την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα αναφέρθηκα και στη διαδικασία αποζημιώσεων μέσω της κρατικής αρωγής και ζήτησα τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων. Τον ενημέρωσα για τα προβλήματα που υπάρχουν στις αποζημιώσεις μέσω κρατικής αρωγής για τους πυρόπληκτους του 2021 στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, καθώς και για την καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων μέσω ΚΟΕ για τους Λάκωνες παραγωγούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το 2020.

Ο υπουργός μου ανέφερε ότι η αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ έχει δρομολογηθεί με την συμπερίληψη σε αυτόν περισσοτέρων ζημιογόνων αιτίων ενώ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις για το θέμα αυτό.

Τέλος, αναφέρθηκα στην ανάγκη στήριξης των καλλιεργητών κάστανου, διότι οι κακές κλιματολογικές συνθήκες μείωσαν δραματικά την παραγωγή, πράγμα που συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Με ενημέρωσε ότι θα το εξετάσει.
Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ