Συνάντηση Χρυσοχοΐδη-Δαβάκη για τα θέματα υγείας της Λακωνίας

 


Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Η συνάντηση είχε αντικείμενο τα θέματα υγείας του Νομού και ιδίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Σπάρτης.


Μετά τη συνάντηση ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Επισκέφθηκα πρόσφατα τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να του εκθέσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας και ιδιαίτερα το νοσοκομείο της Σπάρτης.

Του είπα ότι παρά το γεγονός ότι σε τρία χρόνια από σήμερα θα λειτουργεί ένα νέο και εξαιρετικά σύγχρονο νοσοκομείο στη Σπάρτη, δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, η σημερινή κατάσταση της κεντρικής υγειονομικής δομής του Νομού, είναι εξαιρετικά ασφυκτική κυρίως λόγω των παραιτήσεων κρίσιμων ειδικοτήτων ιατρών, όπως παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ακτινολόγου κ.α.

Η κατάσταση αυτή συνέχισα επηρεάζει αναπόφευκτα και το νοσοκομείο των Μολάων, από το οποίο μετακινούνται γιατροί για να υποστηρίξουν κατά το δυνατόν τις ελλείψεις του πρώτου.

Ο υπουργός μου είπε ότι δυστυχώς το κύμα φυγής και παραιτήσεων γιατρών παρατηρείται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με περίπου 25 αποχωρήσεις ανά μήνα. Το βασικό αίτιο αυτής της άσχημης κατάστασης είναι το μεγάλο μισθολογικό χάσμα που χωρίζει τους γιατρούς μας με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό και στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Του πρότεινα, όπως είχα προτείνει και στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μετατραπεί από διοικητικής πλευρά η Σπάρτη σε «προβληματική και άγονη περιοχή Α΄ κατηγορίας από Β΄ κατηγορίας» που είναι μέχρι σήμερα, γεγονός που θα καταστήσει τις προκηρύξεις γιατρών για το νοσοκομείο πιο «ελκυστικές», αφού μετά από 5 χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα με αίτησή τους να διορίζονται σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο της χώρας. Του ανέφερα το παράδειγμα των Μολάων, αλλά και της Καλαμάτας μετά τους σεισμούς του 1986, καθεστώς που διατηρείται μέχρι σήμερα. Ο υπουργός μου είπε ότι θα το εξετάσει.

Τέλος, μου ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάταξη των υγειονομικών περιφερειών της χώρας και παράλληλα του υγειονομικού χάρτη όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Επίσης, είπε ότι θα προκηρυχθούν άμεσα για το νοσοκομείο της Σπάρτης 2 θέσεις που είχαν κηρυχθεί άγονες, μια αναισθησιολογίας και μια καρδιολογίας, ενώ από το νέο έτος θα προκηρυχθούν και άλλες θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων που είναι κενές.

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ