Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Όσιο Νίκωνα τον ‘’Μετανοείτε’’



Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος του ‘’Μετανοείτε’’, στον φερώνυμο περικαλλή Ενοριακό Ναό της λακωνικής πρωτεύουσας, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ενώ χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αμέσως μετά την ευλόγηση των άρτων, παρουσίασε στο εκκλησίασμα με επαινετικά λόγια τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, τους οποίους και ευχαρίστησε για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής του, ενώ στον Θεοφιλέστατο κ. Θεόφιλο ευχήθηκε να συνεχίσει, ως Επίσκοπος πλέον, να διακονεί την τοπική Εκκλησία με ζήλο και ταπεινότητα επ’ ωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματος αυτής. Ολοκληρώνοντας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο Όσίος Νίκων «ο Μετανοείτε», ο οποίος επί χίλια και πλέον έτη προστατεύει την Λακεδαίμονα, να συνεχίσει να αποτελεί οδοδείκτη για κάθε χριστιανό με το πολυδύναμο κήρυγμά του.

Ακολούθως, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην αγιότητα, ως βασικό πυλώνα στήριξης των πιστών. Στη συνέχεια μίλησε για την δύναμη της μετάνοιας, που κήρυττε με πάθος και ο Όσιος Νίκων και η οποία μπορεί να χαρίσει στον πιστό την ποθούμενη ψυχική γαλήνη, που τόσο αναζητά στην αλλοπρόσαλλη εποχή μας.

























Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ