Πρώτη Συνεδρίαση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣΔελτίο Τύπου


Νεοκλής Κρητικός: "Υψηλό αίσθημα ευθύνης από όλους τους συναδέλφους, στην Πρώτη Συνεδρίαση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
Με σεβασμό στον εργαζόμενο και στον συνταξιούχο"

Διεξήχθη χθες η πρώτη Συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, της οποίας ο κ. Νεοκλής Κρητικός έχει την τιμή να προεδρεύει.

Η Συνεδρίαση έγινε παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος και ενημέρωσε, σε πρώτη φάση, τα μέλη της Επιτροπής για τα βήματα προς την ψηφιακή ολοκλήρωση των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ.

Παρατίθενται χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την εισήγησή του ως Προέδρου της Επιτροπής:

"#Διότι το Ασφαλιστικό, είναι ένας από τους σημαντικότερους, αν όχι ο σημαντικότερος, θεσμός κοινωνικής αλληλεγγύης και αναδιανομής εισοδήματος, των σύγχρονων κοινωνιών, τόσο μεταξύ των εισοδηματικών ομάδων της ίδιας γενιάς, όσο και μεταξύ των διαφορετικών γενεών. Είναι ένα πολύπλοκο θέμα, πολύ δύσκολο.#

#H σημασία της αρχής του κοινωνικού κράτους είναι μεγάλη και συνιστά ένα από τα πιο φλέγοντα διακυβεύματα στη σύγχρονη πολιτική, νομική, και οικονομική σκέψη και δράση.

Έργο δικό μας θα είναι, να παρακολουθούμε, να διερευνούμε και να προτείνουμε, προκειμένου να γίνει κατανοητή η υφιστάμενη κατάσταση και να σκιαγραφήσουμε το μέλλον του ελληνικού Ασφαλιστικού Συστήματος.

Το έργο της Επιτροπής μας είναι δύσκολο, χρειάζεται δουλειά από όλους μας, για να φανούμε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί.

Σας προτείνω να εργαστούμε πάνω σε δύο άξονες.

Πρώτος άξονας: Ενημέρωση για τα τρέχοντα προβλήματα (περιλαμβάνει και θέματα της καθημερινότητας) που αντιμετωπίζει η εφαρμογή του Ασφαλιστικού μας συστήματος, αξιολογώντας τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις που έχουν γίνει.

Δεύτερος άξονας: Προετοιμασία και προτάσεις για θεσμικές παρεμβάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την εξέλιξη και την βιωσιμότητα του Συστήματος.

Σήμερα στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στον κοινό μας στόχο, στην ανάπτυξη και ιδίως στη βιωσιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη του συστήματος.#".

"Πολύ θετική η συμβολή όλων των μελών της Επιτροπής, στην τόσο ουσιαστική πρώτη προσέγγιση του Ασφαλιστικού Συστήματος. Μπαίνουμε σε "βαθιά νερά" αλλά ο εκσυγχρονισμός και η βιωσιμότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, μας χρειάζεται όλους", υπογράμμισε ο βουλευτής Λακωνίας, ο οποίος καταληκτικά ευχαρίστησε τους συναδέλφους όλων των κομμάτων, για τα θετικά τους σχόλια.


Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ