ΣΙΑΤΟΣ: "Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι της Πελοποννήσου"Τα στοιχεία της eurostat ήρθαν να επιβεβαιώσουν, αυτό που κάθε πολίτης γνωρίζει. Ότι οι δρόμοι της Πελοποννήσου είναι άκρως επικίνδυνοι. Δρόμοι καρμανιόλες που γίνονται συνεχώς ατυχήματα. Δυστυχώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρωταθλήτρια στα θανατηφόρα ατυχήματα στην Ελλάδα, ενώ είναι, μέσα στις 20 πιο επικίνδυνες Περιφέρειες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχειά της eurostat που δημοσιεύτηκαν στις 11 Νοεμβρίου του 2023 η Πελοπόννησος έχει 109 θανάτους (*τα στοιχεία είναι ανα εκατομμύριο) . Το πραγματικό νούμερο σε συνάρτηση με τον πραγματικό πληθυσμό της Πελοποννήσου είναι 62 άτυχοι συμπολίτες μας. Αν δε, κάποιος ρίξει μια ματιά στα στοιχεία της eurostat για τις προηγούμενες χρονιές θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει καμία βελτίωση της κατάστασης σε αντίθεση ότι γίνεται σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας. Για παράδειγμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχαμε 73 θανάτους το 2017, 64 το 2018, 58 το 2019, 58 το 2020 και 39 το 2021.

Με λίγα λόγια στη Δυτική Ελλάδα όπως και σε άλλες Περιφέρεις της Ελλάδας οι θάνατοι έπεσαν στο μισό τα τελευταία χρόνια. Πχ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 30 θανατηφόρα ατυχήματα το 2017, μόλις 15 το 2021.

Αντίθετα στη Πελοπόννησο είχαμε 65 θανάτους το 2017, 62 το 2018 , 61 το 2019 και 62 το 2021. Δείγμα πως δεν υπάρχει καμία βελτίωση της κατάστασης. Υπερβολικά πολλοί είναι και οι σοβαροί τραυματισμοί συμπολιτών μας από τροχαία ατυχήματα στην Πελοπόννησο.

Αμφιβάλλω αν οι αρμόδιοι στην Περιφέρεια έχουν καταγράψει τα σημεία που γίνονται τα περισσότερα ατυχήματα για να λάβουν τα μέτρα τους.

Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι δρόμοι που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία 10 χρόνια είναι επικίνδυνες καρμανιόλες και όχι δρόμοι που αρμόζουν σε σύγχρονο Ευρωπαίο κράτος. Δρόμοι, που η ανθρώπινη ζωή κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή.

Η παράταξη Πρώτα η Πελοπόννησος έχει επισημάνει πολλές φορές τους δρόμους που χρήζουν επισκευής. Καλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνεργαστεί με την τροχαία και τους κατοίκους της Πελοποννήσου και να καταγράψει άμεσα (αν δεν το έχει κάνει) τα σημεία που γίνονται συνεχώς ατυχήματα . Στη συνέχεια να προβεί, τάχιστα, στα απαραίτητα έργα.

Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2023 η Πελοπόννησος να έχει αυτή την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη και να μην γίνεται το παραμικρό.


Γιάννης Σιάτος

νεοεκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με τον συνδυασμό Πρώτα η Πελοπόννησος του γιατρού Μανώλη Μάκαρη.Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ